Zece lucruri pe care sa le faci primavara

Fiecare început e motiv de bucurie. A venit primăvara, ne bucurăm de primele raze călduțe de soare, vedem primii pomi înfloriți, ne dăm seamama că natura face chestii și e cazul să facem și noi câte ceva. Minim 10, cum ar spune un cântec. Să vedem:

sifonierul1. Începe cu ordinea din șifonier. Sau dacă ești o persoană foarte ordonată atunci îi poți spune reoganizare. Scoate hainele de iarnă din dulap și adu-ți aminte ce bluze drăguțe ți-ai cumpărat la sfârșitul verii și n-ai apucat să le porți. Te vei simți mult mai bine cu zece ținute noi, potrivite cu vremea de afară, la îndemână. Și dacă ești dezamăgită și ai impresia că nu prea ai cu ce te îmbrăca, atunci fii atentă la punctul doi.

2. Mergi la cumpărături și ia-ți trei lucruri noi. Nu-i neapărat nevoie să fie haine. Poate fi o pereche de cercei, un portofel și-o pereche de balerini. Este că te-ai simți mult mai pregătită pentru sezonul cald cu un portofel nou? Plin, gol, nu contează, vedem noi mai târziu cum îl umplem.

3. Începe o carte nouă. Vă dau eu o idee: Tatăl celuilalt copil, dar nu-i musai să mă ascultați pe mine, sigur aveți voi o carte pe care vreți de mult s-o citiți. Acum e momentul s-o faceți!

4. Dacă stați la bloc faceți curățenie pe balcon și amenajați-vă acolo un loc drăguț pentru băut cafeaua. O idee:

amenajare-balcon-mic-apartament-bloc

 

pusculita25. Fă-ți o pușculiță. Vacanța se apropie și e bine să ai atunci un extrabuget pe lângă ce ți-ai propus pentru concediu. Fă-ți un obicei din a pune în fiecare seară măruntul din portofel în pusculiță, mă refer la măruntul de pana-n 10 lei, fie ca e vorba de 50 bani sau de 9 lei. la o medie de 5 lei/zi, in 90 de zile (cam cate mai sunt pana la concedii) vei avea în plus în vacanță 100 euro. Nu-ar fi rău, nu-i așa?

 

feminine_bike6. Scoateți bicicletele la plimbare.

Sâmbătă a trebuit să merg până la Mega, cca 1 km fata de casa mea, și am plecat pe jos. A fost minunat la dus, dar n-a mai fost așa drăguț la întors, când căram două sacoșe pe care le-aș fi putut duce fluierând pe bicicletă. Îmi venea să plâng de necaz că n-am fost inspirată să plec cu bicicleta. Tot cu bicicleta putem merge la întâlnirile cu prietenii, la serviciu sau la picnicul ăla de mai jos. So, neapărat scoateți bicicletele. E vremea lor.

 

7. Rezervă-ți o dimineață de weekend pentru un picnic cu familia în parc. Asta n-am făcut nici eu. Ori sunt prea comodă, ori am parcul prea departe. Dar stiți cum e, vine și vremea aia. Și da, îmi doresc mult un cufăr din ăla de picnic, l-am găsit aici, dar încă nu l-am luat:

picnic

8. Plantează un copăcel. Sau multe flori. Reamenajează grădina.

plantare-flori

9. Oferă lucrurile de care nu mai ai nevoie. De câte ori fac ordine prin dulapuri fie ele de haine sau de bucătarie, găsesc chestii pe care ori le-am cumpărat degeaba, ori nu le mai folosesc. Le pun frumos în saci și le scot la poartă. În mai puțin de 15 minute dispar, semn că există oameni care au nevoie de ele.

10. Bucură-te de primăvară! Ieși seara la terasă sau la film. Respiră aerul curat de primăvară. Bucură-te de reînnoirea ta și a naturii.

film in aer liber

(Visited 738 times, 1 visits today)
Marmotica

Ce fain! 5 din punctele tale le-am facut, pe jumatate treaba cu cartea, dar ajung si acolo :))) Tare inspirat articolul tau!

Studio Galati

Foarte utile sfaturile. Cateva din ele le-am si facut. Urmatorul lucru ar fi sa mai scap de lucrurile pe care nu le mai folosesc. Multumim pentru postari . O primavara frumoasa! 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.