Invat franceza cu ajutorul englezei

Una din rezoluțiile de anul ăsta a fost să încep să învăț franceza. Mergem din ce în ce mai des în Belgia și e jenant să nu știu să cer o pâine sau să-mi iau un bilet de autobuz în limba lui Voltaire.

Cum timpul îmi permite doar câteva minute de exercițiu pe zi, am vrut să găsesc ceva care să mi se potrivească, și-am căutat pe youtube. Bineînțeles că am găsit o mulțime de filmulețe, serii, canale care să mă învețe, mai mult decât mă așteptam, clar.

După ce am pierdut (sau câștigat) câteva zile orbecăind în infinitatea informaiilor de tot felul, am găsit  acest canal, unde un tip vrea să ne învețe franceza în timp ce dormim. Ce ne-am putea dori mai mult de atât? Ok, trebuie să învăt cum naiba să dorm cu căștile în urechi și gata. Glumesc! N-am să fac asta, pentru că eu vreau să știu și să scriu, așa că va trebui să casc și ochii.

Mi se par minunate filmulețele. Bine, l-am parcurs abia pe primul și nici pe ăla până la capăt, dar îmi place maxim. Omul are o mulțime de alte variante de a ne învăța, dar mie mi se pare cea mai bună pentru mine varianta asta. Voi asculta fiecare lecție de vreo 4-5 ori și abia apoi voi trece la următoarea. O lecție ține vreo 5 ore si jumatate dacă am văzut eu bine, e perfectă pentru o săptămână, adică o oră în fiecare zi.

Mi se pare super că-mi sunt predate lectiile cu ajutorul limbii engleze, îmi îmbunătățesc astfel și engleza și-mi văd de interesul meu, acela de a avea câteva noțini de limbă franceză bine înfipte în creier, până la sfârșitul lui 2016, astfel încât pentru anul viitor să pot spune: doresc să-mi îmbunătățesc franceza. So, voi cum învățați limbi străine.

(Visited 213 times, 1 visits today)
Madutza77

Multumesc pentru pont ! 🙂 Da’ sa stii ca la ei, merge si cu engleza foarte bine, ca majoritatea calatoresc mult prin lume si sunt nevoiti sa vorbeasca engleza. In schimb flamanda este o limba germanica, o amestecatura de engleza cu germana si au multe cuvinte ce se pronunta asemanator ca in limba engleza.
Iti recomand sa incerci si aplicatia “duolingo”. 🙂

Nina

A, stiu, ca si pana acum asa ne-am descurcat, numai ca e musai sa stiu mai multa franceza data viitoare. Si da ”duolingo” rules!

Cris

Vb zilnic egleza si incerc sa o imbunatatesc citind carti, mai ales cele recent aparute, pt expresii. uneori nu mi-e usor, mereu caut cuvinte sau expresii sa vad ce inseamna, dar ma ajuta. Nu stiu daca am curaj sa mai exersez inca o limba, poate nu e perioada potrivita cu puica mica, ca si de o carte mi-e dor si nu am cand :)) Succes, mi se pare interesanta abordarea ta 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.