Foietaj cu ciocolată

Am văzut săptămâna trecută un filmuleț pe net în care cineva baga o ciocolată într-o foaie de foietaj, o împletea frumos și-o baga la cuptor. Cum nouă nu ne trebuie mult până să punem în practică vorba ”ce face omul, face și maimuța”, iată-ne sâmbătă dimineața împletind foietajul. N-ați văzut ceva mai simplu.

Aveti nevoie doar de un pachet de foi pentru foietaj, două ciocolate (sau una, dar foile din pachet îs două, așa că noi, ca să nu băgăm tava goală în cuptor, am luat două ciocolate ) și un ou. Pașii sunt următorii:

foietaj cu ciocolat 1

foietaj cu ciocolata 2

foietaj cu ciocolata 3

Aici am uitat să fac poză când am uns cu ou împletitura. Am băgat la cuptor pentru 35 minute la 200 grade. A ieșit așa, abia am avut timp să mai prind și eu o felie. foietaj cu ciocolata 4

Un desert foarte ușor de facut, ieftin (mai puțin de 15 lei variata cu 2 ciocolate) și bun. Pofta buna!

(Visited 721 times, 1 visits today)
mihai

Nu stiu ce sa zic, la gust nu ma bag, nu vreau sa comentez aici.
Dar unghiurile… unghiurile in care sunt facute taieturile… nu stiu ce sa zic, ma asteptam la ceva mai precis, mai – cum sa zic – mai din rigla si exact asa 😀 😀

Nina

Daca ru ai observat chestia asta, înseamnă că nu vrei ceva dulce.
Dar, da, da, nu numai ca nu-s drepte, simetrice si cum mai vrei tu, dar foaia aia e taiata gresit. M-am desteptat la a doua si mi-am dat seama ca trebuie să tai foaia oblic in aceeași directie pana in coltul de jos (pe laterale). Marginile exteriaore se scot (eu le-am umplut cu branza si le-am pus in tava la copt cu restul). Trebuie sa recunosti ca împletitura mi-a iesit.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.