Mi-a ieșit zăpada prin piele

Nu credeam niciodată ca la distanță de un singur post o să spun ca mi-a cam ajuns zăpada. 😀

Ieri dimineață pe la 7.00 am dat cu mare bucurie zăpada din curte și de la poartă, descoperind cu necaz că mașina n-a fost băgată în garaj așa că era și ea albă-albă. Evident am curățat-o și pe ea. Am intrat apoi în casă, am luat o gură de cafea, mi-am făcut cele 15 minute de bicicletă și când mă uit pe geam…curtea era din nou albă. Cum fetele veneau la lucru în mai puțin d 10 minute și singurul om din casă care era treaz eram eu, m-am îmbrăcat și-am luat treaba de la capăt.

După ce-a de-a doua rundă (recunosc n-am mai curățat mașina) am intrat in casăși m-am victimizat oricui se trezise și avea chef să aplice urechea la văicărerile mele, cum că e grea lopata, e viscolită zapada etc. Bineînțeles că peste câteva minute am auzit pe afară hârjâitul lopeții de zăpadă pe gresia din curte. De data asta domnul Costea se lupta cu zăpada, la un mod mai serios, eu făcusem doar o poteuță îngustă de tot.

Ei bine, ca să nu vă plictisesc, vă spun că din oră în oră cineva a dat zăpada toată ziua și chiar dacă eu nu mă cred cineva uneori am împins și eu lopata.

Culmea a fost că fetele au vrut neapărat să plece singure la școală, adică pe jos. S-au îmbrăcat de iarnă pentru prima dată pe anul ăsta (ieri Iulia a avut la scoala un tricou cu mâneca curtă, pe sub haină) și-au  pornit-o prin troiene (nu știu cum e la voi, dar pe strada noastră n-a trecut nici-un utilaj) către scoală. Au ajuns mult mai repede decât se așteptau, așa că au avut timpși să se joace cu zăpada. Dacă fac și ei cum făceam noi pe vremea lor, atunci la prima ora cred că aveau hainele deja ude. Le-am tras de limbă, n-au recunoscut.

Pe seară, când am renunțat la dat zăpada, stăteam în casă și bântuiam pe bloguri când aud o bubuitură în curte. Căzuse cineva. Nu spun cine persoană importantă. Nimic grav, doar o căzătură nevinovată. 🙁

Am ieșit și cu mașina prin zăpadă că n-am răbdat ca pe vijelia de aseară să-mi vină copilele pe jos de la școală, așa că am luat un pic și pulsul șoselelor, și cum eu merg mult pe străduțele lăturalnice vă pot spune că pe acolo n-a trecut urma de utilaj. Poate apucă totuși să treacă până nu îngheață de tot. Mă gândeam la vremurile în care ieșeam pe stradă în aceleași condiții de vreme cu un micuț TICO. Cât curaj aveam…acum n-aș mai face-o.

So, una peste alta, mi-am dat acum seama că îmi place zăpada când e curățată de altcineva. Îmi place când nu trebuie să merg cu mașina, îmi place când nu alunecă lumea și cade, îmi place zăpada în weekend, îmi place zăpada când copiii se joacă cu ea și fac bulgări mari de nea…

A, nu vreți să știți cum arăta dimineață curtea. Noroc că de data asta nu m-am trezit eu prima. 🙂

(Visited 61 times, 1 visits today)
laur

pana acum ne-am vaitat ca nu avem zapada, si acum ca a nins 36 de ore ne plangem ca e prea multa, prea alba, prea pufoasa. Inca este iarna si sa ne bucuram de ea. La noi nu mai este deloc. Am scapat.

nina

@Laur- stai linistit ca vine si la voi din nou. Sunt sigura ca in weekend imi va placea si mie sa ma joc cu zapada, dar acum e un pic prea mult pentru mine, mai ales ca s-au inchis depozitele de unde aveam de luat materiale. 🙁

Marmotzel

Ha, aceeasi problema in curte la noi. Am dat si eu dimineata la zapada, numai ca deja ma inhamasem sa fac o ditamai poteca 😛 Si dupa ce am dat jumatate, am obosit si am zis ca ar trebui totusi sa plec la munca. Norocul meu ca deja era dezapezita masina si incalzita pe deasupra :p Pai fetele cat au de mers pana la scoala ?

laur

A fost gluma, a venit si la noi si pe deasupra nici nu au dezapezit drumurile. Asta este iarna pe care o cunosc.Sa va bucurati de ea.

Ioana

E criminal sa fiu eu omu care se trezeste primul in casa dimineata… N-am cu cine schimba o vorba, n-are cine-mi tine de urat si mai am si de pus mancare la pachet pentru servici (da, am incercat sa o pun de seara… nu functioneaza…).
Ma gandeam, asadar, ca ar fi o treaba sa ne sunam dimineata… Macar asa ne-am simti mai bine 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.