O paralelă

E tot martie acum 30 de ani.

Grădiniţa la care mergeam era departe. Departe pentru un copil care se trezea în fiecare dimineată la 6.00, pentru ca la 6,30 să ia drumul grădiniţei, alături de părinţii grăbiţi, care trebuiau şi ei să ajunga la slujbă.

Cu ochii lipiţi de somn, îmi trăgeam pe mine dresurile, cărora atunci le ziceam ştrampi, şorţuleţul gri-bleu şi fundiţele. Cizmuliţele roşii de cauciuc, paltonaşul în carouri şi căciula completau ţinuta zilnică de grădiniţă la începutul primăverii.

E tot martie acum 20 de ani

Liceul la care mergeam era departe. Departe pentru o eleva  care se trezea în fiecare dimineaţă la 6.00, pentru ca la 7,00 să ia drumul liceului, alaturi de un prieten, pe care îl admira în taină, ce locuia în blocul de alături, dar mergea zilnic la alt liceu.

Cu ochii bine spălaţi,  îmi trăgeam pe mine dresurile, cărora încă le ziceam ştrampi, sarafanul bleumarin şi cămaşa bleu. Cizmuliţele gri de piele (luate pe sub mana de la magazinul Muntenia) şi  paltonaşul negru-gri completau ţinuta zilnică de liceu la începutul primaverii (de căciulă nici nu putea fi vorba la vremea aia).

E tot martie acum 10 de ani

Jobul  la care mergeam era departe. Departe pentru o tânara mamă care se trezea în fiecare noapte din două în două ore, ultima dată la  6.00, pentru ca la 7,00 să ia drumul serviciului, alături de toţi călătorii tramvaiului 36, care mai de care mai ciudaţi.

Cu ochii bine fardaţi (trebuia să şterg cumva semnele nopţilor nedormite) ,  îmi trăgeam pe mine dresurile, sarafanul negru  şi cămaşa alba. Cizmele negre de piele (alese dintr- o mulţime de alte modele din magazin ) şi  paltonul negru completau ţinuta zilnică de business la începutul primaverii (de căciulă nici nu putea fi vorba).

E tot martie…azi

Jobul  la care merg nu-i aşa departe, mai ales pentru o femeie care circulă zilnic cu maşina. Mă trezesc în fiecare dimineaţă, ca o mare doamnă, pe la 7,00 (deh, copiii mari se pregătesc singuri, mama le face micul dejun şi pachetele), pentru ca la 7,50 să iau drumul şcolii/serviciului, alături de toţi ceilalţi partcipanţi la traficul de dimineaţă, care mai de care mai ciudaţi.

Cu ochii bine fardaţi (am timp, deci îmi fac de cap) ,  îmi trag pe mine dresurile, rochia  şi esarfa. Cizmele negre de piele (alese dintr- o multime de alte modele din şifonier) şi  geaca de piele  neagră, completează  ţinuta zilnică care numai de business nu e la începutul primaverii (de căciulă nici nu putea fi vorba).

P.S. Am vrut doar să subliniez că a venit primăvara în sfârşit. 😀

(Visited 60 times, 1 visits today)
ioana

nu a venit pentru ca eu nu am indraznit sa iau paltonul, am ramas inca la haina calduroasa peste fusta aproximativ scurta si sacoul subtire. si n-am facut rau 😀
problema: daca din faptul ca nu mai ninge rezulta ca a venit primavara, sa se afle ce facea nina in martie acum 40 de ani 😀 (pe chestia asta risc sa ma scoti din blogroll, asa-i? :D)

nina

@mRcosmin- nu bre, nici macar, pentru ca o pierd seara la culcare. 😀

@Ioana- acum 40 de ai nu eram nici in proiect (ce bine imi pare ca pot inca sa spun asta). Nu te sterg din blogroll ca esti blocata acolo. 😀

Nicu

Asta imi aduce aminte ( nu ma intreba de ce) de Legendele Toamnei cand vocea povestitorului zicea ceva de genul year after year in the season of the falling leafs Tristan….bla bla

un bucurestean

Prietena mea, tu esti o fata nascuta la sat dupa cum am citit in profilul tau.Drept urmare vei ramane o taranca decupata toata viata ta.Ai venit in Bucuresti abuziv, ca multi alti tarani din tarisoara asta si acum va permiteti sa va plangeti de orasul acesta superb.

Sa iti spun un lucru, nu bucurestenii sunt cei care creeaza o imagine negativa orasului, nu ei sunt cei care asculta manele, nu ei sunt cei care au haine de prost gust samd.

Tine minte de unde ai plecat si inainte sa deschizi gura constientizeaza ca ai baut apa din fantana si ai muncit la camp in vacanta de vara.

O sa ramai o TARANCA IMPUTITA toata viata ta.

Lipsit de respect,

DOMNUL C

nina

@un bucurestean- deoarece cunosc multi bucuresteni cu bun simt, tind sa cred ca tu esti exceptia.
Nu cred ca esti in masura sa-ti dai cu parerea despre cat de abuziv am venit eu in Bucuresti. Si nu inteleg, unde m-am plans de Bucuresti? Bag seama (expresie luata din satul ala din care s-a decupat taranul din mine) ca esti complet pe langa subiect, dupa vreo noapte de bautura.

In care parte a educatiei tale elevate, care te face, desigur, DOMN, ai invatat sa spui “taranca imputita”?

Deduc din comentariul tau ca n-ai baut apa din fantana si nici n-ai fost niciodata pe camp la culesul recoltelor. Hmmm, habar nu ai ce ai pierdut.

Iar daca cineva va incerca vreodata, sa ma faca sa ma simt prost pentru ca m-am nascut la tara, ei dragilor, asta chiar n-o sa va iasa.

Bine ai venit!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.