La spital

Aseara un om aproape s-a stins sub ochii mei.

O femeie din Adjud a fost adusa cu o ambulanta la spitalul Baltazar si internata  pe o jumatate de pat cu altcineva. Femeia avea un anevrism si era nevoie sa stea cat se poate de linistita pentru a preveni orice complicatie.

Jumatatea de pat pe care o primise era in salonul matusii mele care este deasemenea intr-o stare grava. Va spun asta ca sa intelegeti ce cautam eu acolo.

Femeia vorbea cu noi si ne spunea cum a fost adusa cu ambulanta, cum o sa vina maine baiatul ei si cum doctorii nu prea stiu de capul lor si nu-ti spun ce si cum sa faci. Era nemultumita ca nu i s-a spus decat sa sea linistita si sa nu incerce sa paraseasca patul sub nici o forma.

Bineinteles ca toti am inceput sa ne dam cu parerea despre doctori, cum ca-s cu ochii doar pe luat bani, ca nu-i prea intereseaza de pacienti si ca ei niciodata nu au timp.  In timp ce vorbeam femeia ne spune ca ea vrea sa mearga la baie. O asistenta a zis ca-i va pune o sonda urinara si nu e nevoie sa mearga la toaleta, mai ales ca doctorul i-a spus sa nu se dea jos din pat.

Nu a fost de inteles, ea s-a simtit in putere si pur si simplu a plecat la baie. A revenit un pic palida si ne-a spus ca a si vomat. S-a asezat din nou pe pat si in clipa urmatoare a adormit. Asistenta care venise sa-i monteze sonda a vazut ca ceva nu-i in regula si a chemat medicul. Acesta a constatat ca anevrismul i se sparsese si ca urmarile vor fi dintre cele mai grave. Au luat-o imediat cu un pat mobil si au dus-o la reanimare cred… ca de aici ni s-a rupt filmul.

Am ramas toti (erau circa 13 persoane in salon) ca prostii. Incet, incet au reinceput discutiile si parerea unanima a fost: domnule, cand doctorul iti spune o chestie, ai face bine sa-l asculti ca stie el de ce spune.

(Visited 87 times, 1 visits today)
Darael

Bine ai venit in minunata lume a medicinii.

Ca simpla observatie: amandoua lucrurile dezbatute de cei din salon sunt perfect adevarate. Tocmai de aceea medicina e asa de minunata.

nume de cod 29

Depinde de doctor si mai depinde si de alti factori, dar de cele mai multe ori e bine sa asculti. Intrebarea mea e, cum au internat-o pe jumatate de pat? Poate de aceea a plecat femeia la baie, jenata fiind de faptul ca trebuia sa imparta patul. Nu stiu, zic, incerc sa inteleg…

nina

@Darael- si eu is convinsa ca asa e 🙂

@nume de cod 29- adica mai era in pat cu alta doamna proaspat operata de anevrism. Intr-o situatie din asta as da-o dreaqu de jena cred… 😀

nume de cod 29

ba n-o dai deloc! este inadmisibil sa se intample una ca asta in secolul 21. eu una as fi procedat la fel, m-as fi dus la baie ca sa nu o oblig pe femeia cealalta sa suporte privelistea cu sonda urinara. poate sunt eu nebuna, nu stiu…

nina

@nume de cod 29- esti complet nebuna, femeia cealalta avea si ea sonda. 😀

@Nicu- spitalul e in renovare si efectiv nu sunt paturi. E ceva infernal acolo. Uneori imi doresc ca atunci cand o fi sa fie sa mor rapid, sa nu stau prin spitale deloc.

nume de cod 29

Nu stiu daca ai stat vreodata in spital, in acelasi pat cu cineva. Eu da. O zi, cumplita zi. Am nascut pe 4 septembrie 1989 la maternitatea Giulesti si am stat pentru 24 de ore in acelasi pat cu o alta nefericita. Nu stiu sa iti spun in cuvinte ce am simtit amandoua atunci.

nina

@nume de cod 29- imi pare rau pentru ca ai fost nevoita sa imparti patul cu altcineva, nu spun ca-i ok si nu doresc nimanui asta, dar daca ma pui sa aleg intre a uda eventual un pat in care mai este cineva sau a da ortu’ popi, iti zic cu mana pe inima ca aleg prima varianta detasat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.