La piata

Beau cafeaua, imi mananc felia de paine cu ceva si ma pregatesc sa plec la piata. Cand zic piata, nu ma refer la Cora, Carrefour sau si mai rau Gima. Vreau sa zic piata, piata. Din aia cu tarabe verzi, pe care mai vezi undeva in spatele pietii, tarani adevarati cu legume semi-adevarate. 🙂  Nu in fata, ca tarabele din fata sunt ocupate de mafia pietei, cu legume si fructe frumoase, frumoase si neadevarate. 😀

Nu stiu voi, dar eu n-am mai fost la o piata cu tarabe de cca 6 luni, nu pentru ca n-as vrea, ci pentru ca in general nu fac eu cumparaturile si atunci cand le fac, e seara si ma opresc la supermarket. 🙂

Abia astept sa vad care mai e admosfera in piata. O sa-mi iau si flori (am o obsesie cu asta). De cate ori ma pregatesc sa plec din piata, iau de toti banii care-mi raman, flori.

Revin…

Edit later

Furnicar, asa arata piata Obor (care e in mare renovare, by the way).  O mare de oameni care se misca in directii diferite, haotic. Plin de carucioare, sacose, galeti, ladite, etc. Aha, mi-am amintit, asa e in piata. 😀 Nebunie, mere ieftine, peste scump, lume inebunita. O vanzatoare catre alta: ” Vazusi fa ce de lume? Si vanzare nimic. 🙁 Se plimba lumea, ce sa faca. ”

 Lumea nu se plimba, lumea inceraca sa faca din cacat bici. Se duce la piata cu 100 de lei si incearca sa-si ia tot ce-i trebuie cu banii astia. Daca se poate sa-i ramana si de paine. Si piata e mare, tentatii sunt multe. Salata cu 1 leu. Bine, eu am vazut-o dupa ce am luat doua de 2 lei bucata. 😀 Spanac, loboda, ridichii din belsug. Si peste. Era o aglomeratie la peste, de ziceai ca vine sfarsitul lumii si dispare pestele inaintea omenirii. De, cica maine se mananca peste. Pentru cine nu stie, pestele este un aliment excelent, pe care ar fi bine sa-l consumati nu numai in ziua “cand se mananca peste”.  Nu-mi mai trebuie piata o perioada. Cel putin nu piata OBOR.

Am luat tot ce ne trebuia si ne-am oprit la sfarsit la flori. Am luat petunii, craite si dalii. Acum ne trebuie un gradinar, care sa le planteze si sa le ingrijeasca, ca sa ramana frumoase macar pana la toamna.

(Visited 33 times, 1 visits today)
geni

Si mie mi-e dor de piata autentica, pe care o gasesti tot mai putin (din pacate) si in care intru si eu destul de rar. Dar cand intru, mai ales acum in perioada trufandalelor, trec intotdeauna si pe la flori – chiar daca nu le cumpar mereu, imi clatesc privirea si-mi bucur sufletul cu ele.
Piata placuta si bogata! 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.