Libraria Eminescu

Am fost ieri la Libraria Eminescu.

Desi stau de peste 16 ani in Bucuresti, spre rusinea mea n-am intrat niciodata in Libraria Eminescu.  🙁  In studentie imi luam cartile de la o Librarie cu carti din apropierea   facultatii, apoi mergeam pe la Libraria Noi, pe la Diverta, ma rog. Cert este ca n-am fost niciodata la Libraria Eminescu si nici ieri nu as fi ajuns acolo daca, o duduie de la Diverta nu mi-ar fi raspuns cand am intrebat-o de niste culegeri ca ” noi nu tinem”. Vorba-i celebra ce sa zic. Cred ca pe vanzatorii astia cand ii angajeaza, le da o lista cu “ce nu tinem”  😀  ca altfel nu-mi explic.

Cum spuneam am ajuns la Eminescu, am gasi si loc de parcare la Dalli – ul de la Arhitectura, pentru care (parcare) n-am platit ( nu ma bagat nimeni in seama si eu cand e sa dau bani nu ma bag in seama cu nimeni 😀 ) .

Libraria, despre care stiam ca e pe colt, vis-a-vis de Universitate, e acum doar pe jumatate de colt, restul e ocupat de o banca 😀 .  Am intrat si am ramas un pic dezamagita de ce am vazut. Libraria este acum foarte, foarte inghesuita, la parter si subsol, subsol care dupa parerea mea, ar fi putut fi organizat mult mai bine. De exemplu sunt acolo niste magazine ( care cred ca contribuie substantial la plata chiriei) superaerisite, care vand argintarie, ceasuri, Cd-uri si altele, chestii care sunt binevenite pe langa o librarie, dar care ocupa mult prea mult loc in cazul de fata. As fi pastrat macar un loc mic de 3/3m pe care l-as fi amenajat pentru citit.  N-am ce sa zic, vanzatoarele stiu exact unde este orice carte pe care tu o doresti si libraria o are. Daca nu o are isi noteaza ce vrei si te poate anunta, daca pot sau nu sa ti-o aduca. In schimb, la plecare iti dau fara sa te intrebe daca vrei, niste pungi ordinare de plastic pe care mai e si scris Libraria Eminescu. Daca esti sarac, nu inseamna ca trebuie  sa-ti bati joc de  felul in care ambalezi cartile. Eu in locul lor, as fi luat poate cu mai putini bani, niste panglica de legat carti si ar fi fost mult mai elegant ambalate. Bineinteles ca pot avea la vanzare si niste pungi din hartie reciclata, pentru cei care cumpara mai multe carti.

Acum doi ani, am intrat intr-o librarie din Frankfurt. Nu cred ca o sa mai vad prea curand, o librarie asa bine gandita ca aceea. Era in forma de trunchi de con intors ( v-am pierdut?) . Era o combinatie intre cafenea, biblioteca si librarie. N-as mai fi plecat de acolo. Si in afara de carti, avea inauntru multi oameni cu copii. Stiti si la noi ceva in genul asta? hugendubel-1

(Visited 136 times, 1 visits today)
tak30ver

Mie mi-a placut libraria aia de jos de la sala Dalles, “noi” se numeste dar e doar pentru cumparat carti .
In schimb, iti pot recomanda o ceainarie f. ok pe la Traian, Green Tea se numeste, unde poti bea un ceai bun, citi o carte buna in liniste, nu se fumeaza, ambient f. placut .

tak30ver

@nina – nu 🙂 au ei acolo la mansarda si au saloane pe specific : salonul japonez, salonul indian, etc. Este intr-o casa foarte draguta , pe 3 etaje.
Sunt niste fete dragute acolo care te servesc ok.
Pe Dr. Burghelea se afla, printre Stefan, Popa Soare si alea,se poate intra dinspre calarasi, da-i un search pe gugle.

freacamenta

Draga Nina,
am scris mai demult despre rusinea de “librarie” Diverta. Acolo, poti spune pe bune ca exista vanzatori si nu LIBRARI.
Nu e vina lor ca se poarta ca la macelarie si ca magazinul (ca nu pot zice librarie) e ca un aprozar… dar.. nu ma pot abtine sa nu ma enervez ori de cate ori contst ca nu ii intereseaza de tine ca si client. ii doare undeva daca cumperi sau nu, daca mai vii sau nu, etc
Libraria Eminescu, daca te uiti la etaj, ai sa vezi rafturile din stanga casei cum sunt acoperite de un strat gros de praf, iar pe cucoanele alea daca le intrebi ceva, pana nu se uita pe http://www.librariaeminescu.ro (sau asa ceva), NU au habar. Ma si mir ca ai gasit pe cineva sa stie cartile acolo.
Daca scrisi textul asta acum 1 an, ti-as fi recomandat Librariile Humanitas. Din pacate nu mai sunt nici ele demne de a fi recomantade. Acolo gaseai oameni care stiau sa iti recomande carti, care citeau f. mult, etc etc.
Ramane singura solutie, minunatia de Librarie Carturesti (cea de pe magheru) care e superba si f. bine dotata. Nu cred ca “tin” 😀 culegeri.. dar altfel e superba!
Pfiu.. mi-am varsat naduful…:)

Nina

@freacamenta- multumesc pentru sugestia cu Carturesti, chiar cred ca o sa merg acolo, cat de curand 🙂 , cat despre Diverta, of Doamne, ai mare dreptate, din pacate 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.