Asigurarile private de sanatate

Pentru ca lucrez intr-o firma care-si respecta angajatii ( inca), am asigurare privata de sanatate. Si eu si copii mei ( firma serioasa domn’e) . Am apelat pana acum de cateva ori la ei, dar niciodata cu o urgenta.

Azi ma suna mama, pe la trei, si-mi spune ca Iulia ( una din fetitele mele) s-a intepat in picior cu un ac ruginit, ca i s-a inrosit locul si ea crede ca-i mai bine sa mergem la doctor. Ii spun sa se linisteasca ca vin eu sa iau copilul. Intre timp, scot carul de sanatate din portofel, sun la numarul afisat pe ecran de pe card si imi raspunde cea mai suava voce din lume. Ii spun despre ce e vorba si imi spune ca o sa-mi caute un pediatru si ca revine in cateva minute. N-am apucat sa bag telefonul in geanta, ca deja suna. Mi-a spus ca mi-a gasit pediatru la Sanador, ca nu a putut sa faca programare mai repede de ora 17.00 si ma intreaba daca e ok. Parca imi citise gandurile, ca pana ajung acasa, pana primenesc copilul si ii dau hainele bune,  pana ajungeam la clinica, numai bine se face 5. Ii multumesc frumos si ii spun ca asa ramane. La 5 fara zece eram la receptia clinicii. Aici, o duduie cu o un zambet  de-ti trecea boala, ne-a completat o fisa imediat, ne-a trimis la etajul trei si ne-a spus ca acolo o sa ne intampine cineva. Chiar asa a zis ” intampine”, si chiar asa a fost. Numai ca domnisoara ne astepta la lift, si noi veneam pe scari ( de, oameni crescuti in bloc fara lift). Ea ne-a intampinat, doar ca sa ne zica sa luam loc, ca v-a veni doamna doctor sa ne ia, imediat. La orele 5 trecute fix, doamna doctor a venit si ne-a invitat in cabinet. Si-a facut treaba ( nu comentez ca nu sunt medic) si suplimentar zice ” Daca tot ati venit, nu vreti sa-i fac si un control general?”  Desigur. Nu i-a gasit copilului nimic, dar un control e binevenit nu-i asa. Mi-a dat o reteta de unguent si mi-a zis ca ar fi bine sa-i fac si un vacin antitetanos, asa sa stam noi mai linistiti. Numai ca ei nu aveau vaccinul . Mi-a dat trimitere la Euroclinic. M-am desumflat un pic, dar Euroclinic era in drumul nostru si cand am vazut ca am si loc de parcare si am intrat la vacin in secunda 89 de cand am intrat in spital, m-am linistit. Am ajuns acasa la 18.45 trecand prin toata aglomeratia lui Stefan cel Mare la ora de varf.

In fine, concluzia mea este ca si in sistemul privat se poate intampla sa te plimbe de la un spital la altul, dar o fac cu asa un farmec, incat crezi ca de fapt a fost ideea ta sa te duci in doua locuri. 🙂

Multa sanatate va doresc!

(Visited 67 times, 1 visits today)
Thanat Eros

Mai eu stiam de ei , dar nu stiam ca lucreaza cu Sanador, si cand am intrebat eu mi-au zis ca medicamentele costa, numa’ injectarea egratuita, ma rog, administrarea lor..

nina

@thanat Eros – pai da, medicamentele se platesc, ei nu au cum sa-ti dea reteta compensata, dar vaccinul a fost de la ei si nu l-am platit. De lucrat lucreaza cu mai multe clinici, au mai fost colegi de la mine si in functie de ce afectiuni aveau, ii trimiteau la diverse clinici private.

cristina

De ce in spitalele din tara care nu sunt private nu se comporta asa cu tine? Oare nu au aceeasi mentalitate sau astea private sunt platite mai bine? Sa o pupi pe Iulia si sa ii transmiti multa sanatate si mare atentie.

maniak

acum sunt si speriati de criza asta, foarte multe firme au renuntat la abonamente sa scada din cheltuieli . Sanador a anuntat ca inchide cateva centre, bazandu-se pe cel de la Victoriei cel mai mult. De aceea se poarta asa.
unde lucrezi tu ?

nina

@cristina- si mentalitatea si salariul difera. Iulia e bine si cred ca o perioada va sta departe de ace 😀

@maniak – Eu am fost la ei si alta data, erau amabili si atunci si cel mai mult mi-a placut cand am facut programare peste cateva zile, si cu o zi inainte si in ziua programarii am primit SMS de reconfirmare, cu numele doctorului si ora la care aveam programarea.
Unde lucrez? Ti-am zis pe mail. 🙂

coana zoitzica

jos palaria pentru cum se poarta cu pacientul in clinicile private. singura observatie este ca nu toti medici de acolo sunt automat si medici buni.
daca ma gandesc ca toti medici din clinici private lucreaza si in sistemul public, ma intreb daca nu cumva au dubla personalitate-ala rau si spagar la public si mieluselul la privat. oare medicii astia incurca vreodata clinica si nu cer spaga la spitalul public?
aporpo, unde spuneai ca lucrezi nina? ca la mine e abonament medical si nu asigurare, sau e consecinta directa a mediului de lucru??? 😉

nina

@ coana zoitzica- am si eu o vaga presimtire ca medicii astoa de la privat n-au chiar experienta celor din sistemul public, dar nu te opreste nimeni sa ceri si parerea unuia de la o clinica de stat. care-i diferenta dintre abonament medical si asigurare? Vezi mail.

Tzontzyca

noroc cu ei totusi …daca te duceai la un spital de stat nici nu te tratau asa si mai bagai si ceva bani in plus.mi-e sila de spitalele din Romania , de doctori … de toti cei de la stat!

nina

@tzontzyca- daaaaaaaaa , pai ce m-am plans eu? Ma gandesc cu groaza ca luna viitoare o sa trebuiasca sa ma duc la un control la un spital de stat ( am eu o doctora acolo si vreau neaparat sa merg la ea). De fiecare data cand ma duc trebuie sa-mi iau zi libera de la serviciu si stau de la 8 la 16 la usa cabinetului, cu inca 50 de femei, cu liste cu nebunii 🙁
@coana zoitzica – am inteles acum diferenta 🙂
– aha, deci de asta ma citesti tu pe mine, poate prinzi un pont ceva, despre cum se strica shredderul, ha?

Thanat Eros

Sanador isi inchide clinicile????Unde ai auzit asta??? Sanador zicea la un moment dat ca o sa deschida un spital foarte mare, eu abia asteptma, ca ma mai fost la ei si destul de multumita. Noi avem si de la firma medicin muncii la Sanador..si ma gandeam ca ar fi interesant si un abonament, sau aisgurare, ce ziceti voi acolo…ca n-am inteles prea bine care-i diferenta

nina

@Thanat Eros- asta cu inchisul clinicilor Sanador, a spus-o @coana zoitzica si o lasam pe ea sa ne spuna de unde stie. Eu iti spun doar ca aseara la Sanimed in Piata Victoriei era foarte multa lume.
Cat despre abonament si asigurare a incercat zoitzica sa explice ceva, dar ca sa-ti fie tie clar, mai bine vorbesti cu un broker de asigurari medicale. Sanatate!

maniak

EU am zis ca se inchid sucursale Sanador . Prietena mea a lucrat acolo si mai tine legatura cu vechii colegi. Nu o sa dispara, doar o sa inchida sedii inutile.
Asigurarea medicala o faci la o firma de asigurari ( gen Interamerican) si beneficiezi de serviciile clinicilor private cu care au ei contract iar abonamentul ti-l faci direct cu clinica si beneficiezi doar de serviciile lor in sediile lor. Fiecare clinica ( Sanador, Medicover, MedPharm , Unirea ) are un pachet de abonamente cu servicii diferite ( inclusiv ambulanta, operatii ) . Daca vrei sa iti faci abonament la o clinica verifici site-ul lor , daca vrei sa iti faci o asigurare medicala trebuie sa vorbesti cu un broker de asigurari/firme de asigurari 🙂

coana zoitzica

nu am spus ca sanador isi inchide portile, desi este posibil sa isi incetineasca foarte mult cresterea.
abonamentul la o clinica particulara include consultatii (fara a fi limitate la un numar de consultatii pe an) la clinica respectiva, si nu la alte clinici sau spitale, analize solicitate de medicii clinicii respective.
asigurarea privata de sanatate de face la o companie de asigurari si nu la clinica, si presupune atat consultatii (in limita a 5 sau 7 pe an), analize, interventii chirurgicale, spitalizare in clinici private (toate clinicile cu care are compania de asigurari contracte). pentru a beneficia de o asigurare privata trebuie sa fii asigurat in sistemul public de sanatate.
medicina muncii este valabila si pe abonament si pe asigurare.
si nu in ultimul rand, asigurarile sunt cheltuieli deductibile pentru angajator, in limita a 250 ron/persoana.
sper ca am fost destul de explicita.

ketherius

Asta e doar inceputul, cand sistemul privat e minoritar, accesibil putinor oameni si cauta clienti. Cand se va generaliza, va fi ca in SUA, unde ai accident, esti inconstient, te duce ambulanta la spital, apoi firma de asigurari de sanatate spune ca platesti tu drumul cu ambulanta (circa $2000) pentru ca nu a fost pre-approved.

Alexandru.S

Salut
Pentru a afla mai multe despre asigurarea de sanatate la spitalul euroclinic , ma puteti contacta pe adresa de maill alexandru.simion@ymail.com,si am sa va dau toate informatiile necesare pentru a incheia o astfel de asigurare benefica pentru dumneavoastra si familie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.