26 ianuarie

1918 – Nicolae Ceausescu, presedintele Romaniei in perioada 1965 – 1989. Timp de 24 de ani, dictatura instituita de conducatorul roman s-a bazat pe cultul personalitatii, nepotism si opresiune. In ciuda tot mai gravelor incalcari ale drepturilor omului, a reusit totusi sa-si atraga sprijinul tarilor occidentale, datorita cursului ideologic urmat, de relativa independenta fata de Uniunea Sovietica. Rasturnarea regimului sau, petrecuta in decembrie 1989, a insemnat sfarsitul ultimului dictator de factura stalinista din Europa de Est (m. 25 decembrie 1989).

(Visited 25 times, 1 visits today)
Darael

“Rasturnarea regimului sau, petrecuta in decembrie 1989, a insemnat sfarsitul ultimului dictator de factura stalinista din Europa de Est” 😀

Ca o compensare amara se pare ca o noua dictatura se instaureaza incet incet. Pana o sa prindem de veste, va fi prea tarziu… si atunci o sa redescoperim Aiudul, canalul si interviurile la miez de noapte.

coana zoitzica

priveste in jur nina, este comunismul cu fata noua, sub denumirea de democratie. nu se cheama nationalizare, ci ajutorare, nu se cheama securitate ci lupta impotriva terorismului si exemplele pot continua. macar atunci stia in ce lume traiesti.

iulian84

ceausescu strangea cureaua ca un taran gospodar.acum,in fruntea tarii se afla unii care n’au gospodarit nimic in viata lor.cum sa gospodareasca o tara ?acum n’avem nimic,doar dorinta de a rasuci gaturilor escrocilor care ne-au adus la sapa de lemn.apatrizii!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.