Din nou la scoala

Dupa o saptamana de minivacanta, luni copiii s-au intors la scoala. 

Poate nu ma mai tine pe mine memoria, dar, noi cand eram elevi in clasa a III a nu aveam de scris la muzica, religie ( parca religia s-a introdus cu caracter optional), abilitati practice sau dirigentie ( acum educatie civica). Copiii de azi au de scris la toate materiile astea. Dupa parerea mea este mai important sa invete decat sa scrie. O sa spuneti ca invata scriind. Ei na?!

Nici vorba. Avand foarte mult de scris, isi fac temele mecanic. In loc sa invete prima data si apoi sa scrie, ei se apuca de scris intai, ca sa fie siguri ca termina. Cand termina sunt deja foarte obositi si nu mai au nici chef nici timp sa mai invete.

Ieri de exemplu aveau de facut pentru azi urmatoarele teme: romana – 1 exercitiu din manual, 4 exercitii din culegere ( exercitii de genul ” gasiti opusul cuvintelor date si formati propozitii cu fiecare dintre ele” ) si de stiut de citit lectia, matematica – 4 exercitii din culegere ( adunari, scaderi, inmultiri, ecuatii cu o necunoscuta) si de invatat tabla inmultirii cu 7 😀 , religie – de scris ce stiu ei despre Sf. Cuvioasa Paraschieva intr-o compunere de o pagina, franceza – de citit lectia si de invatat o poezie pe de rost. In afara de asta Sonia avea de refacut tema la romana din ziua precedenta pentru ca o scrisese urat 🙂 .

Inutil sa va mai zic ca le-au facut pe toate, dar, dupa parerea mea le-au facut mecanic, fara nici o tragere de inima pentru ca erau prea multe ca ele sa aiba timp sa se gandeasca prea mult timp la un subiect.

Cat despre timp liber nici nu poate fi vorba in timpul saptamanii, iar de dormit la pranz nu vor ( zic ca nu mai au timp sa scrie daca se culca la pranz) .

Abia astept sa se faca sedinta cu parintii sa vad eu cum se descurca ceilalti copii, ca poate mi se pare mie si poate asa trebuie sa fie, poate ca ei or sa ajunga de 10 ori mai destepti decat noi, care aveam timp si de invatat si de scris si de joaca 🙂 .

(Visited 86 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.