Geoană promite pe banii Uniunii Europene

De la  Mircea Geoană pentru fiecare căpşunar care revine în România: 20.000 de euro. Promisiunea ultrageneroasă făcută de preşedintele PSD duminică, la Milano, cu ocazia lansării candidaţilor din diaspora.

Mircea Geoană s-a referit la fondurile care, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală convenit cu UE, pot fi accesate de tinerii fermieri. Numai că nu este vorba despre „20.000 de euro cash, primă de instalare“, pentru fiecare român care revenea de la muncă din străinătate, aşa cum promitea Geoană, ci de 25.000. Şi de această sumă nu beneficiază doar „căpşunarii“, ci orice român cu vârsta până la 40 de ani. Iar banii nu se acordă „cash“ ca „primă de revenire în ţară“, ci pentru înfiinţarea unei exploataţii agricole.

Practic, prin acest program, orice persoană din România, cu vârsta maximă de 40 de ani, dacă se mută sau rămâne la ţară, primeşte din fondurile UE suma de 25.000 de euro pentru „o exploataţie de mici dimensiuni“ sau 40.000 de euro pentru „o exploataţie de mari dimensiuni“. Tot la Milano, Geoană a promis că, „în guvernarea PSD“, românii care revin vor fi sprijiniţi financiar pentru a-şi deschide „o mică afacere“.

Şi acest tip de sprijin financiar este prevăzut prin programele europene. Pentru orice român, nu doar pentru cei plecaţi. De exemplu, cei care au iniţiativa de a-şi deschide o pensiune turistică pot accesa fonduri UE de până la 60% din valoarea acesteia.

Geoana a preferat sa faca aceasta promisiune, ca si cum banii ar fi venit de la el ( PSD), fara sa faca la momentul acela nici o referire la UE.

Mai bine domnilor parlamentari ati fi facut o campanie de informare a populatiei, cu banii de la UE 🙂  ,prin care sa afle toti romanii tineri, care acum sunt prea ocupati   pentru a avea timp sa se informeze singuri ( merg la serviciu 10 ore/zi pentru 1000lei /luna) , ca pot beneficia de aceste fonduri.  

Ar fi destui care ar renunta sa faca naveta pentru a avea o slujba prost platita la oras, si ar incepe sa lucreze pentru ei. Eu deja cunosc cativa 😀

(Visited 34 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.