Când ai gătit prima dată?

La ce vârstă?

Nu te întreb când ai făcut cartofi prăjiţi sau ouă ochiuri, deşi şi asta poate fi desul de complicat, dar nu. Vreau să spun o mâncare adevărată, ai curăţat un dovlecel, o ceapă,  un morcov, o ciupercă şi mai mai ştiu eu ce şi le-ai gătit.

La mine s-a întâmplat prin clasa a VII-a, când mi-a lăsat mama instructiuni pe o hârtie si ingrdientele într-un castron mare. De atunci şi până când am putut să spun că-s bună la  bucătărie, au mai trecut vreo 15 ani. 🙁

Sunt curiosă însă când ai început tu să găteşti şi de la cine ai învăţat? Ţi-a ieşit din prima? I-ai pus de toate?

Sursa foto

(Visited 145 times, 1 visits today)
brontozaurel

Strict genul ala de mancare… niciodata 😆

Aruncam insa cu ratele din plastic (alea cu care faceam baie) in supa mamei si mama se alarma ca le arunc nejumulite 😆 Asta cand aveam in jur de un an- doi.

Eu ar trebui sa desfiintez bucataria. Am reusit sa dau foc uleiului din tigaie (ce bine ca sunt anti-perdele, nu? 😆 ) Am reusit sa fac african ibricul cu ceai/ apa pentru ceai/ ciocolata calda… pur si simplu am plecat de langa si am uitat de el. Am reusit sa fac o friptura cu par sarmos-spumos-albastru. Varsasem detergent peste. De obicei inchid dopul. Atunci n-am facut-o. Am reusit sa fac supa de pui si galuste si… etichete autoadezive. Sa nu uitam nici de carnatii cu aracet, desi aia au fost meritul colegului care era racit si a crezut ca-i vorba de smantana. Sau cremwurstii cu hartie igienica. Aia s-au intamplat tot atunci ca a deschis geamul pentru ca-l treceau toate caldurile. Doar ca… batea vantul si mi-a trantit turnul din suluri de hartie igienica de pe cuptorul cu microunde in tigaia cu cremwursti de pe foc.

brontozaurel

uuu… acum mi-am adus aminte 😀 am facut si gogosi emo! 😆 adica roz! si cauciucate. daca ar fi fost mai mari, ar fi fost numai bune sa incalte o emo-masina 😀

relansat

n-am gatit niciodata. cand eram mic, imi gatea maica-mea, cand m-am dus la liceu, mancam de la cantina, cand am fost la facultate, gateau fetele de pe palier, iar acum cand sunt insurat … (?) 🙂

nina

@cafeaua neagra- sa-ti traiasca tatal!

@brontozaurel- ce spuneam, nu intinde coarda. 🙂

@relansat- e pierderea ta, n-ai sa stii cum e cand uiti ceva pe foc sau cand iti iese sufleul. 😀

Alina

Ciocolata de casa, salam de biscuti si oua umplute la ora de atelier la scoala (clasa a V-a sau a VI-a). Si la 14 ani (murise un bunic si erau parintii plecati) mancarica de fasole galbena, cu ceapa, usturoi, bulion, ulei si muuuuuuuuuulta apa (imi era frica sa nu se arda). A iesit un fel de ciorbo-mancarica. Dar a fost comestibila. Dupa aceea, pe la 17 ani jumate am inceput sa gatesc regulat. Acu’ sunt gospodina din aia de moda veche, cu ciorbe, supe, tocanite, ghiveciuri, prajituri de casa, gemuri, dulceturi si siropuri, conserve (diverse sosuri pa baza de ardei, rosii, dovlecei, radacinoase), muraturi. ADOR sa gatesc, ma relaxeaza, la cratita ma simt cel mai bine, imaginatia mea zburda spre vesnica recunostinta a papilelor gustative din casa noastra 🙂

AlexG

eu ii fac mâncare lu frate’meu de mulţi ani, mă rog, fac mâncare e improrpiu spus.
Să gătesc cât de cât serios m’am apucat de vreun an, pe langă tot timpu’ inovez la cartofi prajiţi şi omlete, ştiu să fac orez chinezesc, paste şi sosuri de mai multe feluri şi încă învăţ. 😀

nina

Asadar nu ma pot lauda cu cititori experti in ale bucatariei dar macar pot spune ca suntem cu totii descurcareti din moment ce nu murim de foame. 🙂

Tzontzyca

In afara de cartofii prajiti, ouale … si astea usoare .. cred ca aveam vreo 14 ani …cand era mama bonlava … si am inlocuit-o fiecare cu cateceva numai sa nu faca ea nimic…Tin minte ca toata lumea a mancat cu pofta si de-atunci tot gatesc si pot spune ca toata lumea imi lauda mancarica :p

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.