Durbuy, cel mai mic oras din lume

Dacă tot m-am logat azi aici (ca să nu uit parola), am zis să vă și povestesc ceva despre Durbuy, cel mai mic oraș din lume, pe care l-am vizitat acum vreo două săptămâni. Așa-i că nu știați de el? Bine, așa spun cărțile poștale care se vând la magazinele de suveniruri.

Am petrecut în weekendul 18-19 noiembrie 2017 în Belgia, o țară de care eu m-am îndrăgostit de ceva ani și unde mă simt… cam ca acasă. Din Belgia ajungi repede (de la 20 de minute până în maxim jumătate de zi) în 5 țări vecine, Franța, Luxemburg, Germania, Olanda și Marea Britanie. Vă imaginați un concediu de două trei săptămâni cu cazare în Belgia și excursii de cate ozi doua in fiecare din țările astea? Eu da.

Revenind, în weekendul de care vă spuneam am vizitat Grotele Han-sure-Lesse o succesiune de peșteri care mai de care mai spectaculoase, pe care belgienii știu să le pună în valoare și să le exploateze turistic cum pot ei mai bine. E foarte frumos la grote, kilometri întregi de drumuri subterane incredibile care te fac să te gândești că și în subteran e tot un fel de lume.

După grote am plecat să bem un ceai la Durbuy. Micuțul orășel cu doar trei străzi pietruite, plin de cafenele, magazine tip butique, un castel medieval, un parc cu topinari (arbuști tăiați în diferite forme, ei zic că-i cel mai mare din lume), un muzeu de diamante, o mică fabrică de bere și una de gemuri (vedeți aici mai multe obiective turistice din Durbuy). O mulțime de atracții pentru un oraș așa mic, nu-i așa. Pe noi ne-au încântat străzile și terasele încălzite. Minunate! Și nu vă faceți griji cu parcarea, cred că jumătate din oraș e amenajat ca loc de lăsat mașina.

Ne-am plimbat cam o oră prin oraș, am mâncat goffre și clătite, am băut ceai și ciocolată, am făcut poze și ne-am luat magneți. Orașul ne-a încântat, e un fel de Centru Vechi civilizat și curat. Vă las cu poze.

(Visited 869 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.