Epoca inocenței

Titlu: Epoca Inocenței

Autor: Adrian Mihălțianu

Editură: Nemira

Preț: 22,5 lei

E primul roman SF scris de un autor roman pe care îl citesc.

Sunt încă sub influența celor 357 de pagini ale cărții, așa că tot ce spun poate fi folosit la un moment dat împotriva mea. Am citit mult SF în viața asta (nu mai mult decât urmează să citesc, desigur), dar toate cărțile aveau acțiunea principală undeva în viitorul mult mai depărtat. În Epoca inocenței acțiunile se întâmplă prin 2020 – 2046, deci aproape le putem atinge cu mâna sau cu vârsta, ca să spun așa.

Tehnologizare excesivă (deja m-aș izola pe o insulă pustie, dar nici asta nu m-ar ajuta prea mult), orașe ale viitorului, supremația dronelor, conflicte între marile puteri, orgolii, mașini electrice, oameni pe Marte, miliardari care controlează lumea din umbră, pe toate le găsiți în cartea lui Mihălțianu, într-o încrengătură de acțiuni care pe mine m-au ținut aproape de lectură și m-au dus adânc în poveste, încât aproape am simțit că pun piciorul pe Planeta Roșie.

Nu vreau să povestesc, știți că n-o fac niciodată, dar nu pot să nu spun că mi-a plăcut foarte mult partea în care comandantul navetei americane care se îndrepta spre Marte a nesocotit comenzile venite de la superiorii săi de pe Pământ (politicieni cu schelete în dulap) și a ales să-și salveze de la moarte un membru al echipajului cu prețul carierei sale.  He was human after all!

Dar nu doar asta mi-a plăcut, se înțelege. M-am bucurat să merg puțin cu gândul la viitorul apropiat și m-a îngrozit puțin varianta asta prezentată de Adrian Mihălțianu, dar e mult mai aproape de ce va fi, pentru că asta e trendul, așa suntem croiți, avem orgolii și vedem dușmani peste tot, egoiști până la extrem, ne e greu să conștientizăm că va trebui să existe viață și după noi…

Și uite așa aștept acum următorul roman din serie și mă bucur că un autor român poate să-mi creeze starea aia de SF-ist pe care o am cînd îl citesc pe Scott Card sau pe Herbert.

Putți comanda cartea pe site-ul editurii cu reducere zilele astea (20,99 lei)

Spor la citit!

(Visited 210 times, 1 visits today)
Cornelia

Foarte interesant! Imi place SF-ul si de cand m-am intors din vacanta citesc in continuu. Acum sunt la capitolul thriller, drame si povesti de dragoste. Am ales in ultima vreme sa citesc ce imi place, sa nu mai alerg dupa lecturi care “trebuie” citite. Aleg dupa cum simt. O sa o pun pe lista, clar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.