Bucătăria mea de vis

Vine o vârstă la care una dintre cele mai aprige dorințe este să ai o bucătărie de vis. Eu am deja o bucătărie frumoasă făcută după gustul, spațiul și posibilitățile mele. Dar asta nu înseamnă că nu tânjesc după o insulă de bucătărie, sau nu mi se scurg ochii la camerele de gătit de pe pinterest (sursa foto).

Și cum mă uitam eu așa pierdută și fără speranță la minunatele imagini, numai ce-mi vine în minte faptul că visurile nu sunt interzise, și-mi pot face o listă cu cele mai frumoase 10 (voiam să zic 5, dar nu m-am putut opri la 5) bucătării pentru care mi-aș vinde un rinichi. Pe cel bolnav, se înțelege.

  1. M-am gândit mereu cum ar fi ca din bucătăria mea să ies direct în curte, sau măcar spre o terasă umbrită. Și la fel mi-am imaginat de multe ori cum ar fi să am un frigider din ăsta.
  2. Asta ar fi bucătăria perfectă pentru casa mea de la țară. Culoarea asta (ou de rață, eu așa o văd) mă îndeamnă la visare, dar și la creativitate. Dacă mai am și-o grădină care să-mi dea ingrediente, să te ții bucătăreală pe mine. 
  3. După cum vedeți, nu mă dezmint, toate trebuie să aibă insule. Dacă nu locuiesc (încă) pe o insulă, măcar să am una în bucătărie. 
  4. Dacă nu-i insulă, e continent, recunos că-i cam mare chiar și pentru mine, dar dacă ne gândim că trebuie să mănânce acolo patru persoane, parcă nu-i nimic prea mult. Chiar așa, lipsește un scaun. 
  5. După ce în bucătăria de mai sus încăpeau trei dormitoare, am ales acum o variantă de bucătărie mai mică, pe două laturi, dar minunat organizată. So, nu trebuie să avem castele ca să ne facem bucătăria din vis. 
  6. Cum să ai o așa bucătărie? Cum? Aproape că nu m-aș atinge de nimic. Mi-ar fi milă. V-am spus că-mi plac bucătăriile cu geamuri multe? Ați văzut frigiderul? 
  7. Bă băiatule, ia uitați-o pe asta. Așa-i că și voi vă întrebați de ce nu-i deschisă umbrela de pe terasă? Oricum, ceva din bucătăria asta am deja și eu,  floare din aia de lavandă. 
  8. Hai că deja m-am enervat. Cum ajunge gospodina la dulapurile alea de sus? Cred că are scară. De fapt și eu am scară. În fine, caut să-mi iau o fructieră din aia. Și aparatul meu de cafea e mai frumos!

    9. Recunosc, m-a dat pe spate faptul că are două chiuvete. Și-mi place să se și vadă ce e prin dulapuri, ajută mult la memorie.  Ați văzut ce frumos se vede afară?

    10. Asta-i bucătăria în care ai putea să-ți petreci o seară romantică fără probleme. Îmi plac scaunele foarte mult și faianța (sau ce-o fi) de pe peretele din fundal. Nu mai zic de cum e valorificat spațiul prin înclinația locului de luat masa. Minunat!

După ce am făcut selecția asta, am ajuns la concluzia că-mi plac bucătăriile albe (se curăță mai ușor decât orice altă culoare), arată incredibil de frumos și îți dau o stare de bine pe care n-ai vrea s-o pierzi. Am mai observat că-mi plac la nebunie frigiderele side by side, și numai faptul că bucătăria mea pur și simplu n-a fost proiectată pentru ceva de genul ăsta, mă împiedică să-mi cumpăr unul. Și mai vreau să mai spun o chestie. Pentru mine e important și ce instrumente ajutătoare am în bucătărie, de la mașină de spălat vase la blender (ce m-aș face fără smoothie-ul meu zilnic?!), toate îmi sunt de ajutor (mai puțin mașina de făcut păine care-i prea mare și nu suficient de folositoare, după părerea mea). Mă folosesc de timer-ul de la cuptor, de prăjitorul de pâine, nu mai spun de mașina de făcut cafea. De tot. So, bucătăria de vis trebuie să fie și super utilată.

So, poate îmi spuneți cum arată bucătăria voastră de vis și poate vă inspiră și ceva din ce vedeți mai sus!

(Visited 1,076 times, 1 visits today)
Cris

Waaa ultima aia romantica e super faina!
Mhm.. de vis.. uite ca nu cred ca as vrea insula, nici frigider side by side, cred ca alba cu accesoriile colorate, vesele, cu masina de facut paine si aparat de cafea, neaparat blender, as mai vrea un robot multifunctional si cred ca as mai gasi diverse. Aici am bucatarie deschisa , atat de putin practica pt cineva care gateste des, si micuta, spatiul de depozitat micut… daaaar ma mut sapt viitoare si voi avea o bucatarie ceva mai marisoara, mai inchisa si sper eu mai practica si usor de folosit cu cea mica, careia ii place sa isi bage ea manutele in chiuveta, sa spele legumele sau sa facem impreuna briose si placinte.

Nina

Mie imi plac bucatariile deschise. Nu ma imaginez intr-o camera inchisa sa gatesc acolo si sa nu stiu ce se intampla in restul casei. Și-mi place să gătesc și la noi se gateste des, dar avem o hotă atât de faina ca nu se simte la 1 m distantă că-i ceapa arsa in tigaie.
Sa va fie viata frumoasa acolo unde va mutati!

Cris

Multumim, Nina! Cred ca ne referim la atfel de bucatarie deschisa: aici este in mijlocul apart, fara vreun pic de usa, deschisa catre dormitor, sufragerie si hol de la intrare, nu exista decat usa de la dormitor. in rest totul e asa o apa si o camera :))) Da, ai mare dreptate cu hota, face diferenta. Aici e preinstalata si nu o pot schimba. Eh asa e cu chiriile 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.