Am fost la Therme și-am zis să vă povestesc

Cum zilele de vară sunt din ce în ce mai calduroase și weekend-urile petrecute în București sunt ucigătoare, am zis să prelungim puțin spiritul vacanței și să petrecem o duminică dimineața la Therme, eu, Sorin și miss Iulia, singurul copil aflat la vremea asta cu noi acasă.

Ne-am băut cafeaua, am sărit peste micul dejun și la nouă fix plecam spre Balotești. După fix 40 de minute (cu ceva peripeții la intrarea în parcare) intrăm în clădirea Therme unde mai fusesem o singură dată în iarnă. Cum noi suntem genul care caută parcurile acvatice de prin orașele pe care le vizităm, am cerut bilete la Galaxy pentru 3 ore, cu gândul că dacă mai vrem să stăm nu ne opreșe nimeni. Am achitat două bilete de adult (50 lei/persoana pe perioada vacanțelor școlare sau a weekend-urilor de peste an) și unul de elev (40 lei/persoana tot așa, pentru că era weekend și chiar de n-ar fi fost, tot atât ar fi plătit Iulia pentru că e vacanță școlară și ăsta-i tariful de vacanță -adică toată vara- pentru elevi).

Zona Galaxy, este zona cu tobogane, cu piscină cu valuri, cu piscină exterioară cu apă caldă, bar, șezlonguri pe nisip, pe pavele, în apă și în interior, cu piscină interioară cu bar, piscine pentru copii, zonă cu șezlonguri și lumină cu infraroșu (astea nu erau prima dată când am fost noi, așa că e bine să țineți cont că acum există acolo), trei saune cu abur, absolut minunate, cu trei arome diferite (eucaliptul m-a fermecat), nici ele nu erau la deschidere, paturi de masaj cu apă (pentru masaj se plătește cu brățara primită la intrare 10 lei/10 minute sau 13 lei/15 minute). Este o zonă mai mult decât ofertantă, deocamdată eu chiar n-am să merg în celelalte zone, pentru că-s fan jocuri acvatice și îmi ajunge Galaxy.

Din câte am văzut (pe afară) s-au măritun pic și celelalte două zone, The Palm (zonă de relaxare cu palmieri, jacuzzi și piscine cu aromoterapie) și Elysium ( zona cu o varietate de saune tematice și cu o piscină panoramică cu seleniu). Nu pot să dau amănunte că n-am fost acolo, dar dacă mie mi-a plăcut la Galaxy, vă imaginați că-i super frumos și în celelalte două zone.

Probabil știți deja, dar vă mai spun eu o dată, fiecare zonă are alt tarif, din zona Elysium poți intra fără taxe splimentare în celelalte două zone, din zona The Palm poți intra fără alte taxe la Galaxy. E valabil și invers, adică de la Galaxy poți trece în The Palm și Elysium, dar plătești o diferență de taxă, din The Palm poți trece la Elysium și la fel plătești diferența. Din câte îmi aduc aminte e mai ok să plătești din prima pentru zona mai scumpă (Elysium), decât să treci apoi cu brățara și să plătești la sfârșit, mi se pare că te costă un pic mai mult așa, dar vă puteți voi lămuri dacă vă uitați atent la prețuri din timp.

Am ales să stăm pe nisip, afară (adică să ne mai și bronzăm puțin), dar a fost destul de greu, pentru că trebuia să mergem destul de mult până la piscină sau la tobogane. Pe acestea din urmă le-am luat la picior (și mai ales la fund) de nenumărate ori, am ales să ne dăm mai mult fără colac ca să evităm cozile destul de mari de la cele mai mari, dar măcar o dată ne-am dat în fiecare. Am încercat și toate saunele (de mai multe ori), și lămpile cu infraroșu. Nu ne-am așezat la masaj (avem scaunul nostru acasă), dar cred că e foarte fain.

Am mâncat tot acolo de prânz, în zona în care am fost noi sunt două locuri de luat masa, unul mai ofertant așa că noi l-am ales pe acesta și (după ce am achitat totul cu brățara) am mâncat chiar bine pentru un ”împinge tava” ca să spun așa, aveau oferte pentru toate gusturile, de la salată la ceafă cu sos alb și somon. Chiar și dulciurile au fost la înălțime, și cu totul nu a fost mai mult decât orice masă luată la o terasă din oraș.

Nouă ne-a plăcut foarte mult, merită să mergi măcar o dată pe sezon (vorbesc de noi, ăștia care muncim zi lumină). Therme m-a surprins plăcut de data asta, a avut multe chestii noi pentru care aș reveni (știți cum sunt saunele alea?!, văleuuu!!)

(Visited 602 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.