Cum scapi de: Nu am cu ce să mă îmbrac!

Aud des în jurul meu “nu am cu ce să mă îmbrac“. Recunosc, acum ceva timp, chiar și în capul meu auzeam des expresia asta. Am luat de atunci câteva măsuri și acum la mine în minte am numai: vai, când voi avea timp să îmbrac cu tot ce am în dulap!? Să vă explic ce am făcut:

  1. Am schimbat modul în care îmi fac cumpărăturile de haine. Nu-mi mai cumpăr rochii, fuste sau bluze din instinct. Nici măcar încălțămintea n-o mai cumpăr doar pentru că-i comodă și îmi place. Înainte de a apropia cardul de ups îmi pun următoarea întrebare: Cu ce din garderoba mea se potrivește chestia asta? Dacă răspunsul imediat e: Cu nimic! atunci renunț imediat. Dacă răspunsul este: cu nimic, dar e foarte frumoasă, atunci e musai să-mi mai iau ceva cu care să se potrivească. Dacă nu-mi permit, atunci renunț imediat.
  2. Nu-mi cumpăr haine pe care nu le pot purta imediat, chiar dacă-s la reduceri. De exemplu mi-am luat de mai multe ori câte o rochiță de ocazie foarte frumoasă, numai că eu nu aveam atunci nicio ocazie. Când a venit momentul să le port, chici ce, ba nu-mi mai veneau, ba mi se păreau demodate, ba pur și simplu voiam o rochie nouă. Sau mi-am luat odată o jachetă foarte la modă la un preț foarte mic. Numai că era vară și n-o puteam purta. Am pus-o în dulap și am uitat de ea. Când am regăsit-o peste două sezoane, nu mi s-a mai părut deloc la modă. Nasol. E ca nouă și azi. Doar că-i demodată.
  3. Încerc pe cât posibil să-mi iau ținute complete. De exemplu când m-am hotărât să merg la sală nu aveam decât o amărâtă de pereche de pantofi sport aproape noi. Adică nepurtați. Am fost la magazin și mi-am luat două perechi de de pantaloni sport care să se potrivească cu pantofii și două tricouri tot așa, care să-m fie comode, dar să se și potrivească cu restul ținutei. Până și prosoapele m-am străduit să fie cromatic potrivite, deci am scăpat de o piedică importantă pe care o aveam când trebuia să plec la sală și renunțam pentru că nu mă hotăram cu ce să mă îmbrac.
  4. Îmi fac regulat ordine în garderobă. De fiecare dată când fac asta, găsesc haine de care uitasem și pe care mi-ar plăcea să le port, dar și haine pe care nu le-aș mai mai purta în veci. Le scot în față pe cele care-mi plac și le scot definitiv pe cele care nu-mi mai plac. Am o mulțime de fete cărora le dăruiesc hainele care nu-mi mai vin sau pe care nu le mai port, așa că renunț foarte ușor la ele, pentru că știu sigur că cineva se va bucura în continuare de ele.
  5. Îmi așez în dulap hainele grupate în ținute. De exemplu, dacă am o bluză care se potrivește cu două fuste și o pereche de pantaloni, atunci le pun unele langă altele în șifonier, pentru a nu pierde timp cu căutatul atunci când trebuie să mă îmbrac. Cu încălțămintea procedez cam la fel, în sensul că-mi grupez încălțămintea pe sortimente: sport, elegant, casual…
  6. Îmi cumpăr cel puțin două ținute complete la fiecare început de sezon. Așa nu am impresia că port la nesfârșit aceleași haine. Cum spuneam mai sus, am grijă să le și pot combina cu alte piese din garderobă. Și cum într-o lună e început de sezon mă uit deja după bluze și rochii pentru vară. Ele îmi vor fi și mama și tată în anotimpul călduros. Sunt ușor de combinat cu tot felul de eșarfe și încălțări. Mi-a intrat la suflet o bluză Christy de la Yokko (cea din poză), dar deocamdată mă gândesc cu ce variante o pot purta. În urmă cu ceva timp aș fi cumpărat-o direct și vedeam eu după aceea ce și cum. Au trecut vremurile acelea, dar ceva îmi spune că de cumpărat, tot o cumpăr!

Acestea fiind spuse, fetelor, vă urez succes la rearanjat, reînnoit și regândit conținutul dulapului cu haine!

(Visited 1,998 times, 1 visits today)
Vienela

Trebuie sa ii dau si cumnatei mele sa citeasca articolul acesta. E genul de femeie care, desi nu mai are loc in casa de haine, continua sa se vaite ca nu are cu ce sa se imbrace. 🙂 Sunt sigura ca ii vor placea si produsele de la Yokko.

Cornelia

Vai Nina, am citit chiar astazi un articol despre asta si mi-am promis ca nu o sa mai cumpar niciodata haine cu gandul ca o sa le port eu. Prezentul conteaza. Obisnuiam sa imi cumpar si haine mai mici cu o marime in ideea ca oi mai slabi eu 4-5 kg :))) si o sa le pot purta. Acum sunt mai atenta si nu ma vanez toate reducerile. Caut piese de calitate, piese pe care le pot asorta la diverse din garderoba actuala si asmd. Acum sunt la vanat de pantofi si genti 😀

Nina

Ma bucur sa aud asta. Ne vine mintea la cap cu cat aveam mai multa experienta. Spor la gasit cea mai potrivita geanta si cei mai frumosi pantofi.

K-Othrine Profi EC 250

Si eu ma gandesc intotdeauna inainte sa cumpar ceva daca am cu ce sa le port. Dar din pacate, inca imi cumpar haine pe care le pot purta de-abia urmatorul sezon :)). Am incercat si eu sa le asez pe tinute si am observat ca daca fac asta, din lipsa de timp nu le mai si modific.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.