Pledoarie pentru fustă

Scriu articolul acesta pentru că azi în tot șifonierul am găsit doar 2 fuste. Atât. Am rochii (multe), am pantaloni (grămadă), dar fustele s-au împuținat și am rămas cu două pe care abia aș putea să le port. Una e de acum 15 ani, primită cadou de la fratele meu, și arată impecabil și azi, după ani de purtare, dar e ușor demodată, și a doua e o fustă clasică, conică, simplă, neagră pe care n-am mai avut ocazia să o port de secole. Nici nu știu dacă mă mai încape. Dar, și aici vreau să fie un dar mare de tot, fustele sunt unele dintre cele mai frumoase chestii pe care le pot purta femeile (după rochii și bijuterii).

Așa că vreau să-mi reamintesc de ce trebuie să purtăm fustele din garderobă (sau pe cele pe care urmează să le cumpărăm):

  1. Sunt feminine. Asta e o chestie pe care multe dintre noi o uităm, dar eu personal mi-o amintesc de câte ori văd o fată purtând câte o frumusețe de fustă în timp ce eu sunt în pantaloni.
  2. Sunt ușor de îmbrăcat. După orele de aquagym mă chinui de fiecare dată să-mi trag blugii pe mine. Asta până într-o zi când o tipă din vestiar ne-a lăsat pe pe toate cu gura căscată când și-a tras pe ea o fustă și-un pulover, și-a pus ghetele și-a plecat. Recunosc, de acolo s-a născut ideea acestui articol. 
  3. Sunt frumoase. Acum că sunt în căutare de fuste cu care să-mi întregesc garderoba, vă imaginați că am văzut o mulțime de modele de fuste, iar preferatele mele sunt cele nu prea strâmte și dacă se poate cu buzunare.
  4. Sunt ușor de călcat. Acesta este atuul unei fuste în fața unei cămăși sau mai ales a unei rochii, ca să nu aducem în discuție pantalonii. Dacă nu ești norocoasă să ai fuste care nu se calcă (acum se poartă mult cele plisate din poliester și cele gen tutu care chiar n-au nevoie de călcat), nu-i un capăt de țară. Sunt atît de ușor de așezat fustele pe masa de călcat încât durează mai mult să ți se încălzească fierul de călcat decât să calci o fustă.
  5. Se pot purta cu orice fel de încălțăminte. Nu există să n-ai cu ce te încălța la fustă. Merg și cu teniși și cu stileto, și cu bocanci și cu sandale, așa că nu avem de ce ne plânge la capitolul ăsta. Cea mai frumoasă combinație cu fustă pe care am văzut-o era o variantă purtată cu cizme de ploaie, deci da, se poate cu orice.
  6. Se pot purta în combinație cu bluza preferată. Știți momentul acela încare aveți vreo două trei bluze/cămăși preferate și le purtați la infinit? E, acum e momentul să renunțați la jeanși sau la pantaloni office și să le încercați cu o fustă. E o combinație mai fericită, chiar dacă pentru moment vă scoate puțin din zona de confort. Îmi veți da dreptate după ce veți vedea (sau auzi) reacțiile colegilor. Și spre deosebire de o rochie pe care o poți purta o dată pe săptămână, să spunem, o fustă o poți lua de până la trei ori, combinată cu bluze sau cămăși diferite.
  7. Vei primi înzecit mai multe complimete purtând o fustă față de zilele în care porți pantaloni. Până și doamna de la bilete de la cinema îți va căuta locuri mai bune în sală, pe asta am păți-o eu așa că ai încredere!

Fetelor, o primăvară frumoasă să avem cu toatele și spor la cumpărat și purtat fuste!

(Visited 543 times, 1 visits today)
Nina

Și eu tot asa, le-am admirat pe alte fete, din cauza asta am si ramas cu gaura in garderoba la capitolul fuste. Facem schimbare ca nu mai tine!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.