Machiajul și adolescentele

Recunosc că am ajuns în punctul în care fetele mele adolescente au mai multe produse de machiaj ca mine.

Inițial mi-a fost greu să admit că ele ar folosi machiaj. Că-s prea mici, că eu la 14 ani abia dacă avem un rimel, că-și strică fața, că sunt mai frumoase fără machiaj, că nu e încă timpul… Apoi, odată ce m-au convins și am acceptat că orice fată de 15+ ani are dreptul la propriul lip-stick, în baie la noi au început să apară tot felul de chestii. Prima dată un primer, apoi un ruj roșu, niște BB Cream, două creioane, rimel.  După asta a venit artileria grea, fond de ten, paletă Nacked, bureți de toate formele și culorile, pensule, din nou fond de ten. Ce să zic, finuț, aproape toată lista asta.

Bun, înainte de a vă cimenta imaginea despre adolescentele mele (17 ani acum), vă spun repede că ele nu se machiază. Uneori mă rog de ele să-și dea cu rimel. Nop. Refuză. Și totuși:

  • Cum prind un bănuț, cum își cumpără cosmetice. De tot felul. Bineînțeles că cea mai câștigată în afacerea asta sunt eu, așa că sfatul meu pentru toate mamele adolescentelor din lume este: lăsați-vă fetele să investească în cosmetice. Cu cât nu aveți nimic de comentat la chestia asta, cu atât ele doar le vor cumpăra, fără a le folosi excesiv în primii ani, așa că aveți tot timpul pentru a le folosi voi.
  • Tot timpul le mai trebuie câte ceva. Nu au niciodată suficiente produse de machiaj. . Se mai uită la nu știu ce tutorial și află că a mai apărut ceva ce n-au. Sigur, mă uit siderată la ele când îmi spun chestiile astea, dar m-am obișnuit cu ideea că indiferent ce voi spune, ele nu se vor lăsa și cumva își vor lua ceea ce-și doresc. M-am resemnat și în sinea mea mă bucur. Cred că sunt singura mama cărora fete ei îi cumpără produse cosmetice. Și dacă m-ar întreba cineva pe mine, aș spune că am suficiente, dar nu e după mine. Sunt în minoritate aici.
  •  Nu-și cumpără cosmetice ieftine sau de proastă calitate. Asta e valabil pentru toate adolescentele de azi. Ele știu exact ce s-a lansat, ce nuanțe de ruj sunt vedetele sezonului, cum să aleagă fondul de ten în funcție de nuanța tenului și gradul de acoperire. Chestii din astea care pe noi, generația 40+ ne cam depășesc. De exemplu eu am aflat de la ele că elefant vinde cosmetice. Și când te gândești că eu le recomandasem acum ceva ani site-ul ăsta pentru cărți.  Și vă spun din nou, ale mele nu le folosesc. Cosmeticele, nu cărțile. Pe alea mai pun mâna din când în când. 😀

A, dacă-i Crăciun, Revelion, balul bobocilor, concerte sau vreo aniversare, atunci  e altă poveste. Atunci intră amândouă în baie și după ele e dezastru. Placă, ondulator, creme, farduri, pensule, rujuri, creioane, o nebunie. Nu mai găsești nimic la locul lui, nu mai știi ce și cum ai avut pe acolo. Dar ele ies machiate prună. Și spre surprinderea mea sunt frumoase. Foarte frumoase!

(Visited 659 times, 1 visits today)
Cris

ce tari iti sunt fetele mai Nina!
Oh eram in liceu cand mama mi-a luat primul rimel si primul fard, si m-a invatat cum sa le folosesc. Acum ii luam noi iei fond de ten si rimel, si masti si creme si e tare incantata. Vad ca e un trend cu cosmeticele, cele mai noi si diverse, ce bine ca esti la curent zic 🙂

Ana Precup

Aşa se simte și mama mea. Diferența e că eu mă rog de ea să se machieze. :)) Iar ea de mine să încetez cu ele. Ce-i drept, nu-s nici foarte tânără, dar machiajul e o chestie ” psihologică “. Ține doar de faptul că vrem să fim frumoase, iar dacă ne machiem corect, va fi amazing, dacă nu… un dezastru, îi drept. Atâta timp cât fetele nu fac abuz de ele, ești cea mai câștigată. Vine o perioadă când vor avea suficient timp să le folosească, însă ești cea mai câștigată. Chiar ești. Te invidiez! Aş vrea ca cineva de la mine să-și cumpere și eu să le folosesc. :)))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.