De sâmbătă (măcelăria și grătarul)

gratar-curte-2Am pus grătarul la vânzare pe olx. Dacă vedeți postul ăsta și vreți să-l cumpărați, ultimul preț este 800 lei. În rest, rămâne cum am stabilit. Ieri m-a sunat un om interesat de el, care voia să-l încerce înainte să-l cumpere. Facem și asta dacă vii tu cu carnea și legumele. 😀 Eu dau pâinea și vesela.

De vreo doi ani la noi în cartier, pe strada Lupșanu, e deschisă o mică măcelărie. Tot de vreo doi ani noi cumpărăm de acolo carnea, fie că vorbim de pui, porc, vită… E o măcelărie de oameni care-ți inspiră încredere. Întotdeauna cu carne proaspătă în galantare, cu o atitudine excelentă și cu o curățenie perfectă în spațiul de vânzare. Tranșarea cărnii se făcea (o să vedeți de ce zic se făcea) într-o cameră alăturată, noi cumpărătorii nu vedeam, dar de fiecare dată când măcelarul venea cu câte o tavă nouă plină de carne proaspătă îți dădeai seama că nici nu vrei să vezi ce se întâmplă acolo, pentru că pur și simplu omul ăla îți dădea senzația că e farmacie și dincolo. În fine, prețuri bune, cele mai bune din cartier, ce mai, o să merg să le cer bani pentru reclamă după articolul ăsta.

Azi dimineață m-am dus să iau niște carne tocată. Cu bicicleta că-i la distanță de 200m de casa noastră. Am ajuns în fața măcelăriei și un nene stătea fix la intrare de nici nu aveam loc să-mi parchez bicicleta din cauza lui. Mă dau jos și înainte de a pune eu cricul îl aud: nu aici, uitați acolo, s-au mutat acolo, și-mi arată cu mâna un loc la vreo 15 m mai în față pe stradă, pe partea opusă.

Când m-am uitat înspre locul cu pricina am încremenit. Vreo 4  biciclete parcate în fața unei intrări pe care am avut intenția s-o fotografiez ca să v-o arăt și vouă. O super intrare (mă rog, cât de super poate să fie intrarea într-o măcelărie) care pe mine m-a dus cu gândul la magazinele Apple în ziua lansărilor de produse. Dap, și aici coada era de vreo 25 de persoane. Într-un carteie de case, înconjurat de Cora, Mega Image și încă vreo două măcelării la capăt la Republica, pe străduța Lupșanu (abia dacă o găsiți pe hartă) erau 25 de oameni care-și așteptau rândul la măcelărie. Mi-a crescut inima pentru afacerea oamenilor ăstora. Au muncit doi ani, au investit într-un spațiu nou și iată-i acum cu o măcelărie la superstandarde la care lumea stă la rând și schimbă păreri și rețete.

M-am așezat la coadă și am avut timp să mă uit înăuntru până mi-a venit rândul. Dap, acum se vede și sala de tranșare. Da, Niște mașini de tocat și de tăiat carnea pe care vreo trei băieți le mânuiau după cum le cereau clienții. Vrei carnea mai mărunțită, ți-o face mai mărunțită, o vrei tocată, ți-o dau tocată. Pe mine m-au câștigat complet. Un spațiu mare, luminos, curat. Sper doar să-i țină profesionalismul și să aibă mereu clienți mulțumiți!

So, dacă stați în cartier și eu încă n-am vândut grătarul, acum știți de unde să luați carnea.

PS Mama a făcut ardei umpluți.

(Visited 322 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.