Croitoreasa de la Dachau

croitoreasa de la DachauAm auzit prima dată de carte la tomata. Am căutat-o atunci și nu știu din ce motiv n-am cumpărat-o. Am făcut-o acum o săptămână și iată-mă azi povestind despre ea.

Croitoreasa de la Dachau scrisă de Mary Chamberlain e poveste frumoasă cu sfârșit….

Mie mi-a plăcut. Cum să nu-mi placă o carte despre o croitoreasă, și încă una cum nu s-a mai văzut. Am mare admirație pentru fetele sau baietii talentati în ale croitoriei. Desigur, totul se întâmplă înainte, în timpul și după cel de-al doilea Război Mondial, iar viața croitoresei noastre a fost mai mult decât de poveste.

O fată tânără, frumoasă și talentată, Ada Vaughan, se îndrăgostește și are impresia că e mai aproape decât oricând de împlinirea visului ei, acela de a deveni modiste.  Să aibă propria ei casă de modă, să se învârtă în lumea bună și dacă se poate, toate astea să se întâmple la Paris. Dacă visul i se împlinește sau nu, veți afla voi citind cartea.

Ar fi putut fi viața ei altfel dacă făcea alte alegeri? Probabil. A greșit mult pe parcurs sau n-a avut de ales? Aici iar e cu dus și întors. Am învățat ceva din cartea asta? O, da!

Nota mea: 7 din 10.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.