Preventia e secretul sanatatii si al vacantelor reusite

De când mă știu mi-am dorit să călătoresc, dar nu așa orinde, ci în locuri periculoase. În studenție am vrut să plec voluntar prin Africa, dar n-am găsit pe nimeni să mai meargă cu mine, singură parcă nu m-aș fi aventurat așa departe, mi-era că nu mă mai întorc, și mai aveam ceva ani de facultate de terminat, iar alor mei trebuia musai cineva să le spună ce-am pățit. 😀 În plus, nu știu cum m-aș fi descurcat cu faptul că în 50% din cazurile în care iau masa în altă parte decât acasă, mă stric la stomac. Rău. Nu detaliem. Însă probabil acolo m-aș fi obișnuit cu situația sau, poate, aș fi descoperit mai devreme Enterolul, medicament probiotic ce reduce riscul de diaree.

V-am mai spus și anul trecut, vă repet și de data asta, nu plecați la drum, în vacanțe sau delegații nepregătiți, pentru că am auzit că nu-s singura de pe planetă căreia i se întâmplă asta cu stomacul răzvrătit. Eu am scăpat cu Enterol (ok, nu de fiecare data că uneori mai uit să-l iau, dar voi trebuie să faceți ce zice popa nu ce face popa) pe care îl iau preventiv înainte de plecarea în călătorii.

De exemplu, trebuie să merg la Oradea la nunta unei prietene? Iau cu cinci zile înainte Enterol de dimineată și seara și știu sigur că pot urmări îndeaproape scena cu furatul miresei la nuntă, fără să fiu întreruptă de ceva nevoi speciale.  La fel aș fi făcut și dacă dădea acum norocul peste mine și eram nevoită să văd meciurile Campionatului Mondial de fotbal din tribunele braziliene. Dar n-a fost să fie. Oricum, eu eram pregătită.

Lăsând gluma la o parte (cum care glumă?) e bine să ne amintim că disconfortul provocat de diareea călătorului (da, exact așa se numește) poate fi prevenit cu Enterol. Desigur, pe lângă asta mai trebuie să respectăm câteva reguli atunci când ne departăm de confortul casei, mai ales când ne îndreptam spre locuri ca: Africa, Asia de Sud şi America de Sud, America Meridională, ţări din Orientul Mijlociu, Rusia, China şi ţările mediteraneene :

  • nu beţi apă de la robinet sau din fântâni, cursuri de ape, izvoare, deși nu știu cum m-ar putea pe mine opri cineva să beau apă de izvor. Aveți grijă și la băuturile cu gheaţă – nu știm din ce apă e făcută gheața aia. Așa că beți doar apă îmbuteliată și whisky fără gheață. Aveți grijă la deshidratare.
  • igiena personală capătă noi dimensiuni, de la spălatul mâinilor de mai mult de 10 ori/zi, până la spălatul pe dinți cu apă îmbuteliată.
  • mâncaţi pe cât posibil în locuri care prezintă încredere, evitând mâncărurile locale ce pot fi vândute pe stradă şi pregătite în condiţii sanitare improprii. Personal, dacă merg într-un loc din asta exotic și nu mănânc mâncare tradiționala gătită pe stradă, simt că am călătorit degeaba, de asta insist cu precauțiile legate de medicamentele probiotice, că nu poți renunța chiar la toate plăcerile călătoriilor doar de frica stomacului.
  • consumaţi alimentele doar după ce le-aţi spălat. Regula asta-i valabilă și în cazul fructelor din curtea noastră, nu trebuie să ajungem cine știe unde ca s-o aplicăm.
  • Este de evitat carnea sau peştele crud sau semi-crud; multe bacterii se dezvoltă în produsele din carne crudă; Dacă voi nu vă puteți abține, măcar nu dați așa ceva copiilor.
  • achiziționați probiotice din farmacii. Oricum, ar trebui să ştiţi că nu toate probioticele acţionează la fel. Enterol este un medicament probiotic sigur şi bine studiat ce reduce riscul de diaree în timpul sau înainte de călătorii sau în timpul antibioterapiei.
  • Acordați ajutor în caz de urgență. Dacă trusa voastră medicală este mai bine aprovizionată, nu ezitați în a acorda ajutor celor aflați în dificultate.

Mai multe  studii au dovedit eficienţa medicamentului probiotic Enterol. Acest medicament probiotic v-ar putea ajuta să vă recuperaţi mai repede: reduce durata diareei cu 25%. Reprezintă şi o protecţie eficientă, reducând riscul de diaree prelungită cu 75%!

Mie îmi place că-l pot da și fetelor, și ținând cont că Iulia nu poate înghiți pastille, mă bucur că-l pot avea și sub formă de praf care se dizolvă în apă sau suc. Ei i-l dau și cu antibiotice de fiecare dată când are nevoie de așa ceva, slavă domnului, mai rar în ultima vreme. Oricum, înainte de a începe tratamentul cu  Enterol, acesta ar trebui să ne fie recomandat de către  medic, să ştim cum se administrează şi care sunt contraindicaţiile.

În concluzie, Enterol este un medicament de protecţie eficient, studiat şi sigur în antibioterapie, ca şi un medicament probiotic perfect pentru tratarea diareei la copii şi adulţi, despre care este bine să știm că există și în situațiile critice să-l avem la îndemână.

Vacanțe și călătorii plăcute, cu truse medicale bine puse la punct, dar fără incidente nedorite vă doresc!

(Visited 128 times, 1 visits today)
laur

Si daca plec in Filipine unde cei de acolo fac gandaci trasi la tigae, ce fac? Mananc cu cea mai mare pofta, stiind ca am la mine ENTEROL. Chiar nu stiam de el.Sper sa nu il folosesc o lunga, foarte lunga perioada de timp.Hai ca am fugit la baie.

Madutza77

Ba da tuuuu, ba da… Am patit-o si noi… si inca cum…Familion de 5 persoane, nu gluma! n-ai cum sa n-o patesti ! Radeam de ce-mi imaginam citind acest articol + comentariile.
Si ca sa vezi…trateaza si previne complicatiile digestive ale terapiei cu antibiotice: diaree, colita, candidoza…Tocmai ce ii administrez lui fi-miu cel mare niste antibiotic(prescris de medic, desigur) pentru o amigdalita puroiata cu febra 40, de toata frumusetea, asa dupa examene…si tocmai ce-mi zisera doctorul si de niste probiotice…
ENTEROL zici ? 🙂

Madutza77

Multumim frumos ! 🙂 Ma gandeam ca de la gandaci poti sa te si constipi… si sa ai nevoie apoi ce niscai laxative… 🙂 =)))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.