Sa presupunem ca azi pierde

Aștept meciul Simonei de azi de zici că urmează să joace una din fetele mele. Sunt genul de om caruia nu-i prea place să piardă nicicum. Când mă duc la un meci al Stelei, de exemplu, unde clar vreau ca Steaua să câștige, pariez întotdeauna pe echipa adversă. Așa, ca să nu simt eu că am pierdut de tot. Să simt eu la sfârșit că totuși am câștigat ceva.

simona halepM-am dus azi să pariez pe Sharapova? Nu. Nici nu mi-a trecut prin cap până să mă apuc să scriu articolul acesta. Și știți de ce? Pentru că eu nu pierd nimic dacă Simona pierde meciul de azi. Nici Simona nu pierde. Nici măcar bani. Banii ăia pe care unii pun atîta preț, îi va câștiga ea înzecit de acum încolo. Pun pariu pe ce vreți voi că ultimul lucru la care se gândește Simona azi sunt banii.

Să presupunem că Simona Halep va pierde finala de azi. Nu mă înțelegeți greșit, îmi doresc din tot sufletul să câștige, dar dacă pierde ce se va întâmpla?

  • Simona se va ambiționa și se va antrena și mai mult. Data viitoare o va învinge pe Sharapova în două seturi fără tie-break.
  • Cei mai mulți români vor recunoaște că cealaltă a fost mai bună de data asta, dar Simona va rămâne eroina lor și o vor urmări de acum în colo cu și mai mult interes.
  • Ilie Năstase va dormi fericit. El e unul dintre cei care speră să nu le egaleze nimeni performanțele. Nu același lucru îl pot spune despre Virginia Ruzici. Jos pălăria, d-na Ruzici!
  • Vor exista voci care vor spune că ei n-au crezut niciodată în Simona. Că nu-i încă pregătită să câștige un turneu de Grand Slam, că a sperat la prea mult dintr-o data.
  • Subiectul se va închide în două zile, maxim.
  • din ce în ce mai mulți copii vor umple terenurile de tenis ale cluburilor. Mie mi-ar plăcea tare mult să merg la turneele de juniori, numai că nu știu niciodată când sunt.
  • noi toți vom înțelege că performanța, în niciun domeniu, nu se obține ușor. Trebuie munca, ambiție, voință, o imensă putere mentală, dorință și un strop de talent. O să râdeți, dar talent au foarte mulți dintre noi, ne lipsește însă cel puțin una din celelalte ingrediente.

Am un ochi foarte bun în a descoperi marii campioni. Am pariat pe Sampras în 1990, pe vremea când avea doar 19 ani și încă nu câștigase finala de la US Open. A dominat apoi vreme de 6 ani tenisul mondial masculin, câștigând 14 turnee de Mare Șlem.  Am văzut un meci acum câțiva ani în care juca Andy Murray și era abia un copilandru. Am zis atunci, băiatul ăsta va ajunge numărul unu mondial. N-a ajuns încă? A fost doar pe 2? L-a bătut ieri Nadal? N-ați văzut tot. Și astea-s doar exemple din tenis. Am văzut campioni înainte de a le prezice cineva asta (cu excepția antrenorilor și a părinților, desigur) în mai multe sporturi, patinaj artistic, gimnastică, judo, și văd un astfel de campion și în Simona, chiar dacă azi va fi învinsă.

Cu toate astea, aștept meciul de azi de zici că urmează să joace una din fetele mele. Hai Simona!!!

(Visited 53 times, 1 visits today)
Cris

De accord! nu a fost un meci castigat usor totusi de Sharapova. Desi am ascultat meciul la radio (ca atunci cand eram mici), pt ca aici nu s-a transmis, as spune ca Simona nu s-a lasat deloc usor, si cu totii suntem mandri de ea. Mult success ei pe mai departe!

Vienela

Tare mult mi-a placut acest articol, la vremea cand l-am citit pentru prima data. Intre timp am vazut atatea mizerii, ca imi vine sa plang de mila acestui popor… 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.