Mazare și costita la ceaun

Dacă e vineri avem rețetă și cum noi aseară am gătit mazăre și-am pus într-un ceaun niște coaste de porc, am zis că n-ar fi rău să vă arăt o mâncare pentru 6 persoane care v-ar costa fix 35 lei.

Ingrediente:

pentru mâncarea de mazăre

1 kg mazăre – 6 lei (mazăre congelată vărsata de la supermarket)

4 cepe medii – 1 leu

2 linguri de ulei – 0,5 lei

1 lingura bulion – 0,5 lei

sare, piper,cimbru, verdeață – 0,5 lei

pentru coaste la ceaun

1 kg coaste porc – 25 lei (aici nu știu exact, noi avem coastele de la porcul de la părinți)

2 linguri ulei – 0,5 lei

condimente – 0,5 lei

Curățăm cepele și spălăm mazărea:

curatam ceapa

mazarea verde

 

Tocăm ceapa și o călim în cele două linguri de ulei, până devine ușor sticloasă:

ceapa calitaPunem și mazărea și amestecăm bine câteva minute:

calim mazarea cu ceapaAdăugăm apoi apă cât să acoperim mazarea și lăsăm să fiarbă până boabele devin moi, fără să se sfărâme.

acoperim mazara cu apa

Când e aproape fiartă, punem într-un ceaun două linguri de ulei și aruncăm acolo costițele spălate și condimentate:

costite 1

 

Revenind la mazăre, adăugăm o lingură de bulion și condimentăm după gust:

condimente cu bulionEu am pus și-un cub de Maggi, dar nu-i obligatoriu, folosiți numai dacă vă place:

cub de maggi

 

Între timp costițele se fac. Nu uitam să amestecăm din când în când:

costite la ceaunDupă ce potrivim mazărea de gust, o mai lăsăm pe foc 5 minute și o dăm apoi la o parte. Adăugăm si verdeața tocată mărunt și e gata. S-au făcut și coastele și nu-mi rămâne decât să vă urez poftă bună:

pofta buna mazre cu costita

Am făcut aseară și-o prăjitură, dar v-o arăt săptămâna viitoare că-i nebunie curată cu ea. 🙂

Să aveți un weekend excelent!

(Visited 710 times, 1 visits today)
madutza77

Super reteta! abia astept s-o incerc si eu ! Nu uita si de reteta speciala de spanac a mamaei tale ( ai zis ca ne-o dai !) Bineinteles … o asteptam si pe cea de prajitura… 🙂 Multumim Nina! 🙂
Weekend minunat tuturor ! 🙂

Nina

S-o incerci ca-i super gustoasa si foarte usor de facut. E buna mazarea si ca mancare de post. Nu ca as fi eu in stare sa tin post. 🙁

vienela

Mazare am facut si eu ieri, dar in loc de coaste am folosit niste pulpa de porc. Este una dintre mancarurile pe care se bat baietii mei. Daca ar fi dupa ei, doar mazare ar trebui sa gatesc. La fel cum fac cu placinta cu mere. :))

Laur

Arata bine,dar nu ma omor dupa ea. Am mancat in armata pentru 4 generatii, asa ca inca 3 generatii dupa mine nu cred ca se omoara dupa ea.

Your email address will not be published. Required fields are marked *