O zi în pijamale

Mi-am dorit de multă vreme să am o zi, una singură, în care să rămân în pijama de dimineață până seara. Să nu fie nevoie să ies din casă, deși mi-e dor de oameni de nu vă spun.

Ei bine, ziua asta minunată s-a întâmplat ieri, și cu tot regreul că nu m-a prins în pijamaua mea preferată, a fost o zi cum nu mai avusesem de mult. Și pentru că de zile grele ați tot auzit de la mine, aș vrea să văspun câteva cuvinte și despre o zi frumoasă și ușoară. Zi fără cumpărături, fără muncă, fără curățenie (ok, am strâns câteva lucruri, dar asta nu se pune), fără gătit (trăiască mama soacră care face totul ca la carte, ba ieri ne-a răsfășat și cu nucă cu zahăr ars. Ați trăit degeaba dacă n-ați mâncat așa ceva).

Era să zic și fără lecții, dar aici n-am avut încotro și-am lucrat cu fetele la un referat despre Leonardo da Vinci, am făcut planșe, ne-am documentat (știați că Leonardo a fost vegetarian?), am așezat în pagină, mai multe nu vă pot spune că miercuri e susținerea referatului și trebuie să păstrăm și ceva surprize pentru audiență.

În afară de referat ne-am răsfățat cu cafea bună, am citit cărți și bloguri, am mers prin casă în pijamale (oricât vi s-ar părea de ciudat, eu n-am mai ieșit în pijamale din cameră de un an, pur și simplu mi le puneam seara târziu și mă băgam direct în pat și le scoteam dimineața devreme când săream direct în hainele de stradă/lucru), am mâncat portocale, m-am jucat cu fetele mele (joaca s-a terminat cu plâns exact așa cum se întâmpla și în copilărie când mă supăram și eu pe ai mei din cine tie ce motiv neimportant).

Am ascultat muzică, am învățat cuvintele unor piese muzicale, lucru care nu-mi va folosi niciodată la nimic, dar e minunat să îți permiți din când în când să faci lucruri inutile.

Pe seară am avut chiar poftă să scriu. Aveam în draft mai multe începuturi de articole și am mai scris câte ceva la ele. Nu le-am terminat, dar sunt în lucru și n-am vrut să forțez nimic. Nici măcar scrisul.

Sincer vă spun, mi-a fost tare dor de o zi ca asta, maia les că de azi începe cea mai de foc sătămână din anul acesta. Nu vreau să vă mai spun și vouă, e suficient că știu eu.

Sper că și voi ați avut un weekend frumos!

 

(Visited 237 times, 1 visits today)
Marmotica

Imi plac zilele astea. Cand stateam acasa la ai mei, in uichend ramaneam singura. Vineri dupa-amiaza trageam sa fac ordine si disciplina in toata casa .. si sambata dimineata era zi de relax si chill. Ma trezeam , imi faceam micul dejun si leneveam in pijama aproape toata ziua. Era o zi atat de calma si linistita incat imi reincarcam bateriile pt toata saptamana.
Am avut un uichend semi frumos, sambata am gatit pana pe la 6 jum :))) Duminica a fost mai mult relax.
Un inceput de saptamana usor si spor la treaba!

viatanomada

Ufff, am stat in pijamale TOT weekendul, Dar nu de relax ci de bolnava, lucru pe care recunosc nu Mi l-am mai permis de cativa ani, se pune ca rasfat? Ma bucur pentru tine si ai tai, te sarut cu drag.

Cristina

Eu nu am pijamale :)) le urasc din tot sufletul asa ca ‘inventez’ eu outfituri de dormit (cum stau doar cu sotul se poate si fara outfit LOL).
ma plictisesc sa stau asa prin casa…in weekend am iesit la pozat pe Malul Muresului. aia da relaxare. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.