Săptămâna 4

Ziua 29, 64,9 Kg

Au fost cele mai greu de dat jos 700g din viața mea de până acum. Adică m-am luptat cu ele două săptămâni și parcă nu se dădeau duse. Dar vă spun eu, până aici a fost mai greu și va mai fi odată la trecerea către 59… ohoho ce de lucru mai am până atunci.

Pentru că a trecut aproape o lună, la ziua 30 pun și-o poză, deși mi-e teamă că cele 2,7kg scăzute într-o lună nu se vor prea vedea, zic să fac un bilant al obiceiurilor fără de care nu voi mai putea trăi:

-micul dejun e sfânt. Luat întotdeauna până în ora 8, consta în cafea și două felii de pâine crocantă cu suncă de Praga, sau orice altceva care să-mi țină de cald și foame. 😀

– gustarea de la 10,30 încr s-o fac sfântă, nu-mi reușește mereu dar sper să sar cât mai rar este ea.

– la masa de prânz mănânc orice gătește mama în ziua respectivă și nu mă ating de pâine, la fel și seara, deși în vreo câteva rânduri seara pe lânga masa am mai mâncat și dulciuri, odată prăjiturele, altădată clătite…dar apoi dădeam mai cu spor la bicicletă. 🙂

– la ora 19 punct mă spăl pe dinți pentru a pune astfel o piedică în calea tentaților, întrucât nu m-aș mai spăla odată nici moartă, așa că mai bine nu mai mănânc nimic și am rezolvat problema poftelor după ora 19.

-cele 15 minute de bicicleta dimineața și alte 15 seara sunt un must. N-am sarit peste ele decât in două zile în toată perioada asta, și atunci pentru că m-am simțit foarte rău în zilele respective. Nu m-am fofilat, nu vă luați de mine.

Cam astea sunt regulile de până acum, încerc să beau multă apă și să-mi fac și tot felul de ceaiuri de-a lungul zilei, tot pentru a nu uita de lichide.

În viitorul apropiat ar mai trebui să renunț la zahărul din cafea (o beau aproape ceai), să măresc un pic ritmul la bicicletă, și să respect cu mai mare strictețe programul de apa (aia 2 l fir-ar să fie). Sper că sunt pe drumul bun. 🙂

Later edit

Pentru a nu ne pierde în prea multe posturi, m-am hotărât să postez aici poza 1 alături de poza 2 (făcută azi dimineață), cu precizarea că mie mi se pare că-s mai grasă acum. 🙁 Dar cântarul nu minte și sincer, mă așteptam ca la o lună să nu se vadă nicio diferență în poze.

(Visited 34 times, 1 visits today)
nina

@Cristina- da, exact. Muncesti atat, mi-a mai si strans Sorin bicicleta și acum pedalatu e mult mai greu, și la sfarsit vezi ca abia, abia au disparut 700 g. Asta in cazul fericit, ca sa nu-mi amintesc de saptamana trecuta cand rezultatul a fost 0.

Ioana

@Nina @Cristina Hai, nu mai fiti asa descurajate! Ganditi-va ca, in mod normal, kilogramele ar trebui sa le dam jos in timpul in care le-am si cumulat. Asa ca orice gram dat jos intr-un timp mai scurt decat sederea lui pe coapse e o veste buna 🙂
Si, oricum, ne-am ingrasat treptat, am avut saptamani in care ne-am mentinut si altele in care am urcat. E la fel si la slabit, doar ca acum simtit diferenta noi, iar la ingrasare simtea organismul nostru sufocarea 🙂
Capul sus, pieptul inainte, spatele drept si zambetul pe buze! asta vreau sa vad la voi acum 😛

Cristina

@Ioana: nu sunt descurajata, ba din contra. sunt fericita ca din 2 Ian am scapat de 3 kg Weehee la mine e vb de ajustat stilul de viata. din April 2006 am schimbat total ce mananc si cum privesc mancarea. Din pacate am avut o accidentare la sala in 2010 care m-a tinut departe de sport si nici in frig nu am voie sa alerg (dupa ce am facut rosu in gat in 2010). Eu am pus FOARTE lent pe mine…adica din Aug 2010 pana in Dec 2011… un total de (aheam) 13 kg..din pacate o parte au fost direct legate de ceva medicamente pe care mi le-a dat doctorul de familie (am renuntat dupa 3 luni la tratament dar trag sa slabesc acum…c’est la vie)

Cris

Vara trecuta imi propusesem sa scap de cele 7 kile in plus, ferm, avusesem mai multe incercari inainte, dar mai putin ferme. Dupa 3 luni de aerobic (12 sedinte pe luna) si regim de bun simt, calorii calculate, maxim 1 exces pe saptamana, nu se vedea nimic. Slabisem doar cu 0.5 kg, adica nimic, practic. M-am enervat, m-am demoralizat, dar am continuat. Ei, dupa aia, usor, usor, lucrurile au inceput sa se miste. in urmatoarele 2 luni am avut cu 5 kg in minus (nu 7, ce-i drept), dar schimbarea a fost vizibila. Ce vroiam sa-ti spun e sa ai rabdare, si vei reusi, cu siguranta 🙂 Succes !

nina

@Ana- ce bine-mi pare ca zici asta. 🙂 Incerc sa am rabdare si sa continui stilul asta, care culmea, prinde si la ceilalti membrii ai familiei, desi niciunul nu are nevoie de dat kg jos. 🙂

@Cris- daca ai sti ce la momentul potrivit a venit comentariul asta al tau… Multumesc!

Marmotzel

Se vede un pic in zona burticii, dar nu te panica, esti pe drumul cel bun. Imi place ca nu ai renuntat si ca te tii tare. Stiu persoane care ar fi renuntat cu muuult timp in urma ( probabil de pe la a doua saptamana) . Si da, trebuie rabdare cand incerci sa slabesti sanatos si normal ( nu cu infometare sau mai stiu eu ce dieta miraculoasa ) . Succes in continuare!

adyady

bafta multa in continuare. pentru a bea apa, eu folosesc un mic truc. pentru ca si eu ma iau cu treaba si uit sa beau apa, imi iau apa intr-o sticla de jumate si o tin pe birou, astfel incat sa ajung extrem de usor la ea. nici nu-mi dau seama cand intind mana dupa sticla si mai iau o gura-doua de apa. si la 2-3 ore, tot reusesc sa ma ridic de la birou (la imprimanta, la toaleta, sau pur si simplu sa-mi dezmortesc oasele) si ma duc si umplu iar sticla. si ajung sa beau 3, uuneori si 4 sticle in cele 8 ore de serviciu.

nina

@Marmotzel-multumesc! Nici prin cap nu-mi trece sa ma opresc, ca-mi place tare mult programul pe care-la m acum, si ma refer atat la masa cat si la sport.
@Adyady- a;a faceam ;i eu cns lucram la birou, numai ca acum alerg toatat ziua, ba pe drumuri, ba in atelier, ba in birou, ba in casa, adica un haos si oricat as tine sticla de apa dupa mine, la un moment-dat tot o uit pe undeva. 🙁

Cristina

Mie tot mi s-a spus sa pun felii de portocala/lamaie/lime in apa ca atunci parca o bei…altfel. Cand fac treaba asta, da, beau apa mai multa.. (si fac pauze lungi si dese de …stiti voi ce). Dar nu mereu am nervi de deastea…

Darael

Ca sa te linistesc: o sa vezi diferentele reale numai dupa 6-7 saptamani, cu stabilizare pe bune doar dupa 7 luni. Pana atunci organismul o sa se joace cu apa din organism, nu cu grasimile…. ca sa schimbi metabolismul ai nevoie de acele 7 luni.

Cand o sa iti fie greu ?
Pai dupa vreo 9 luni; e pasul cel mai greu atnci cand o sa te lupti cu ispita “Pot si daca revin 3 zile la ce faceam inainte”…..

Oricum, bafta in continuare !
PS> Arunca cantarul si nu te mai urca pe el. Blugii sunt un etalon mai bun si mai adecva. Peste 7 luni o sa bagi mana in ei si o sa vezi clar diferentele. Trust me, iti pove din experienta personala.

nina

@Darael- ohoh, multumesc pentru incurajări. Nu pot bre sa arunc cantarul ca nu ma canaresc numai eu in casa asa, dar sa stii ca pentru mine cel mai important e sa intru in blugii aia multi. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.