Ziua plăcintelor

Ieri la clasa fetelor mele de la Liceul Waldorf a fost ziua plăcintelor. Fetele sunt la epoca de limba rămână, și pe lângă analize de text și conjugări de verbe, au învățat, citind din textele lui Negruzzi,  și cum se făceau și vindeau plăcintele de altă dată. Astăzi plăcintarul nu mai există, istoria l-a omorât, dar au fost vremuri în care omul nici nu apuca să-și pună tablaua jos că aceasta îi și era golită de către cumpărătorii pofticioși.

Bun, legat de asta, copiii noștri au fost invitați ieri la ziua plăcintelor, prilej cu care fiecare a dus la școală câteva bucăți de plăcintă sau chiar plăcinte întregi (cazul Sonia), pe care le-au împărțit între ei și pentru care fiecare a scris rețeta cu cuvinte frumoase. De exemplu, faina din rețetele lor era ca o pudră parfumată, zahărul era ca micile cristale și ouăle nu puteau fi altfel decât, vorba Mirunei, de găină fericită.

Am făcut și noi două plăcinte ieri, una mai bună decât alta. A Iuliei a fost cu merele amestecate în blat, astfel încât plăcinta a fost mult mai ușor de mâncat, mai ales de către copii, iar gustul este unul mai mult decât delicios:

A Soniei a fost un pic mai sofisticată, ei îi place să se complice:

Oricum, ce gust au avut de data asta nu vă pot spune, eu personal n-am gustat din niciuna, dar le-am crezut pe cuvânt când mi-au spus că au fost foarte, foarte bune.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Cami

Of, of, si eu care tin dieta… Ma intorc la salata mea de varza… Mmm, ce buna e!
(Desigur, e naspa si as da-o pe toata pe o imbucatura din placinta Soniei, dar ce sa zic si eu…)

nina

@Cami- lasa dieta, ca privitul nu ingrasa. 🙂
@Marmotzel- e foarte usor de facut si de mare efect vizual.
@coana zoitzica- hahaha, abia te astept. 🙂

nina

@Cristina- e simplu. 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, o cana de faina, cinci mere rase si calite cu scortisoara.
Se bat albusurile cu zaharul si separat galbenusurile cu uleiul. Se incorporeaza si se adauga faina si apoi merele rase calite, dar racite. Se amesteca totul si se toarna in tava. Mie imi ajunge compozitia asta pentru o tava de 25 x 35 cm. Se tine la cuptor 40-50 minute la 160 grade. Atat. Pofta buna!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.