A fost și bazarul

Am revenit.

Sunt încă în viață după ce de trei zile mă chinui să-mi aduc bucătaria pe linia de plutire și să mă familiarizez cu noile electrocasnice, timp în care nu las nici atelierul de izbeliste. Bașca, mă prezint la lansări de produse (despre asta vă povestesc zilele viitoare că-s niște chestii despre care merită povestit), ajut la decorarea liceului pentru bazarul ce tocnmai s-a încheiat și  pregătesc împreună cu Iulia lucrușoarele pe care ea le-a vândut astăzi cu mare succes, și anume penare hand made și hăinuțe pentru flaut. Normal că nu le-am făcut nicio poză, la cât eram de pe grabă, am zis că, lasă, le fac eu niște poze acolo la bazar și gata. Numai bine că la bazar n-am avut aparatul cu mine. Nu mă certați! Să mă fi văzut în ce viteză am plecat cu trei sacoșe de lucrușoare și 6 tarte cu fructe proaspăt făcute…

Dar să revenim. Aseară, în sfârșit, am pornit și mașina de spălat vase, după care am lipit cu Iulia ultimele ornamente pe penare și pe husele de flaut, așadar, pot spune că totul era sub control. Urma ca azi la prima oră să merg cu Sonia la cumpărături si apoi, repede, repede, să ne apucăm de treabă. Ea voia să vândă doar prăjituri și nu orice prăjituri, ci tarte cu fructe. Multe tarte cu fructe, pentru că anul trecut a facut același lucru, numai că am avut doar două tarte, pe care le-am vândut în 10 minute și apoi am stat și ne-am uitat la ceilalți.  Acum voia copilul să aibă ce face la bazar.

Ia ziceți, vă așteptați să se întâmple ceva și să nu ne încadrăm în program nu-i așa? Ei bine, vă înșelați amarnic. Totul a fost respectat ceas, si fix la 16,00 ieșeam, în viteză ce-i drept, pe poartă cu toate mărfurile la noi.

Știți ce-i bazarul, nu-i așa? Un fel de târg de iarnă, unde copiii își vând unii altora tot felul de lucrușoare lucrate de ei, de la căni îmbracate în fimo, un fel de plastelină care se întărește,  cu Mos Crăciun lipit pe ele, Iulia chiar și-a cumpărat una foarte frumoasă lucrată de Aida, până la steluțe din hârtie sau gogoși. Fiecare face ce se pricepe el mai bine, lucrează împreună cu părinții lui și admosfera e una de bazar autentic, adică haos. 😀

Bun, n-am făcut eu poze zilele trecute, n-am făcut poze nici la bazar, dar într-un exces de conștiinciozitate am apucat să trag în poză tartele, că prea se cereau pozate:

(Visited 84 times, 1 visits today)
ioana

auzi, dar de ce n-ati facut tartulici mai mici si mai multe ca sa cumpere mai multi copii? si alea care nu s-ar fi vandut, sa zicem, sa le fi dat. pentru ca arata asa intr-un anume fel si imi imaginez cum as fi stat eu si m-as fi uitat la alti 6 copii care aveau tartele astea… cu lacrimi in ochi si cu limba scoasa.

Anka

@Nina – si acuma zici ca au avut fetele tarte de vanzare? Ca dupa ce m-am luptat sa urc scarile, asa as fi mancat o tarta! Da’ nu te-am vazut!
@Ioana – am cautat-o pe Aida de mi s-au lungit ochii ca la melc, dar cautam acul in carul cu fan, la ce nebunie era acolo!
Bine macar ca am avut copilu’ la mine sa-i fac pofta de scoala (i-a placut, a zis “mami, te oblig sa ma inscrii la scoala asta!”)! A, si o dna invatatoare cu care am vorbit a zis ca sa ma chemati si la alte evenimente ale liceului, ati inteles? 🙂

nina

@Ioana- am dat una din tarte la bufet, iar restul s-au vandut imediat. N-am cum sa fac tarte mai mici ca n-am forme mici de tarta. poate pana la anu’ fac rost de unele. N-am vandut o tarta intreaga. erau taiate de acasa in felii si acolo am vandut felia. 2 lei, dar era mare de tot. 😀

@Anka- pai de, daca noi nu vorbim…nu pot sa cred ca ai fost acolo si nu ne-am vazut. 🙁
A, Ioana de mai sus nu-i Ioana cu care crezi tu ca vorbesti, dar sunt sigura ca vine si ea pe aici azi-maine. :))

Ioana Toma

nici nu stii ce rau imi pare ca n-am fost acolo sa-mi vad copila in actiune. Si ma bucur ca, cana mea preferata a ajuns la voi.
@Anka -poate la anul vorbim din timp sau poate vom fi chiar colege de stand 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.