Blogosfera se gândește la refinanțare

Orice român cu mai mult de trei credite, incluzând aici și celebrul card de credit din care și-a plătit acum tri ani vacanța, s-a gândit măcar o dată-n viață că i-ar fi mult mai bine dacă ar încerca, și mai ales dacă ar reuși, o refinațare.

99% dintre cei de care vă spun (procentul e fix din capul meu, nu m-am luat după nicio statistică) s-au gândit prima dată ca refinatatrea s-o facă oriunde în altă parte decât acolo unde au creditul principal, respectiv banii ăia mulți pe care i-a luat ca și credit de consum, dar din care și-a luat mașină. 😀 Pentru că noi românii, aici intru și eu cu brio, avem o ciudă mare pe băncile astea care ne-au fost tare dragi când ne-au dat banii, dar ne sunt dușmani de moarte, ai noștri și probabil ai moștenitorilor noștri, atunci când e vorba să dăm bănuții înapoi, cu vârf și îndesat. Că așa-i în viață. De partea cealaltă și banca uită că și atunci când ai avut nevoie de bani, și atunci când îți plăteai ratele la zi, dar mai ales atunci când n-ai mai putut să plătesști la timp și-ai întârziat, erai tot clientul ei, iar faptul că la început era lapte și miere, iar azi te amenință la telefon și îți trimite somații peste somații nu cred că ajută nimănui. Soluția care să mulțumească ambele părți ar fi o refinanțare, nu-i așa?

Revenind, așa cum probabil ați aflat deja, pentru că vuiește blogosfera, BCR are o campanie de refinanțare în perioada asta, mai exact din 6 iunie până în 4 iulie, timp în care pe lângă avantajele refinanțării propriu zise, știți voi, o singură rată, o plătești într-un sigur loc, o dată pe lună, eventual ceva mai mică decât suma actuală a tuturor creditelor tale, în perioada asta toate comisioanele și taxele aferente refinanțării sunt suportate de BCR. Ceea ce nu-i puțin lucru dacă vorbim de taxele notariale pentru transferul ipotecii, de exemplu.

Cu ce putem noi bloggerii contribui la campania asta în afară de fapul că v-o aducem cu sau fără voia voastră la cunoștință? Ei bine, cică ni se cere și-o idee de cum ar trebui promovată campania asta de refinanțare. Care idee mie încă nu mi-a venit, dar mă gândesc serios la ea și când o fi gata ticluită v-o spun, fie că sunteți, fie că nu sunteți interesati. 😀

Până atunci vă mai spun doar că dacă îmi vine ideea cu pricina, eventual bună de tot, voi putea intra în cursa pentru premii, care premii nu-s deloc de neglijat, valorând chiar ele cam cât un credit luat pe vremuri cu buletinul. 😀 Nu vă spun ce se câștigă că îmi scad mie șansele și nu vreau să-mi tai singură craca de sub picioare. A, le știți deja, sau deja ați dat pegoogle după ele, atunci faceți cumva să-mi rămână mie marele premiu.

În încheiere vă mai spun că asta-i o campanie derulată de BCR prin Blogal inițiative iar ca și partener oficial s-a băgat Revista Biz, ceea ce înseamnă că la un moment dat în viața asta am speranța că-mi va apărea numele în revistă. 😀

(Visited 45 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.