Carnavalul

Până la urmă venit și ziua Carnavalului. Da, azi a fost, însă pregătirile au început cu o lună înainte. Fiecare clasă a pregătit un mini-spectacol legat de costumele pe care le purtau și de epoca pe care a încheiat-o azi. Ale noastre au terminat istoria. Ieri aveau în cap numai Grecia și Egipt, pentru că au dat testul de sfârșit de epocă. Scăpați de grija testului s-au concentrat pe carnaval și azi era clasa plină de măști, costume și copii.

Clasa a V-a au fost zei și regi din antichitate, Iulia a fost Cleopatra și Sonia Afrodita. Cei din clasa a VI-a erau costumați în  personaje din Alice în țara minunilor, clasa a VII-a ceva cu marchize și conți… Foarte frumoși erau copiii și minunată admosfera de pe holurile liceului. Nici cei mai mici nu s-au lăsat mai prejos, am auzit că au făcut scenetă cu Mama lui Ștefan Cel Mare, n-am reușit să văd tot, dar vă spun, a fost frumos.

După carnaval copiii au plecat la patinoar cu diriga. Nu vreau să știu.

Ce vreau să spun e că îmi place stilul ăsta de a încheia epoca cu o mică serbare. Am impresia că le va rămâne în cap copiilor mult mai clar ceea ce au studiat, dacă au așa amintiri frumoase legate de subiect.

Eu am fost o singură dată la un carnaval organizat la Casa Pionierilor pe vremea noastră. Țin minte că eram Regina gheții și pentru asta mama și-a stricat rochia de mireasă. Era dintr-o tafta argintie și am fost foarte mândră de rolul meu. Sper ca și lor să le rămână amintiri frumoase din viața asta scurtă de elev.

Voi ați fost vreodată la carnaval?  Așa-i că țineți minte?

(Visited 118 times, 1 visits today)
gabi

Eu sunt sigur c-am fost la un carnaval, dar nu mai tin minte nimic. Poate doar o pelerina albastra? Si zi asa, Sonia, Afrodita… 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.