Copiii şi ce n-au mâncat ei niciodată

Zilele trecute mă întreabă copilele mele pe nepusă-masă dacă le dau voie să mănânce cev,a ce n-au mâncat în viaţa lor.

Acum, eu ca părinte pot zice că am grijă să nu mănânce toate prostiile, dar măcar o dată zic că le-am lăsat să guste din ceva, chiar dacă nu le-aş fi recomandat acel ceva. Mă rog, ideea e că nu-mi aminteam să le fi interzis vreodată să mănânce ceva şi le-am întrebat oarecum siderată: ” Ce n-aţi mâncat voi draguţelor în viaţa voastră?!”

Ele: “Ei, lasă că ştii tu, începe cu ş.”

M-am gândit la şorici dar din ăsta au mâncat şi înca o grămadă, m-am gândit la şocolată, că mai glumesc eu şi îi zic aşa, însa nu se punea problema să nu fi ronţăit ele aproape tot ce s-a inventat în materie de ciocolată. Şi atât. Nu-mi mai venea nimic cu ş în cap. Zic: “La ce vă referiţi voi? Hai spuneţi!”

E, imaginaţi-vă două copile care se ţin de după umeri, îşi lipesc capetele una de alta şi spun într-un glas: “Şaorma!!!”

Ooo, da. Aveau dreptate. Nu au mâncat niciodată minunată şaorăa. Nu că nu le-am lăsat sau că am ocolit cumva subiectul, dar nu s-a ivit ocazia niciodată. Acum venise timpul pentru ca şaorma să fie degustată. V-am sus că fetele au 11 ani, da?

Pofta asta nu le-a venit lor de nicăieri. Lângă liceul la care învaţă e o şaormerie. Bine, nu lipită de liceu dar suficient de aproape cât colegii lor să meargă în pauza mare şi să-şi ia lipia umplută, pe care apoi cu mare poftă o mănâncă în faţa colegilor, care se uită atunci cu ochi străini şi goi la cele doua felii de pâine lipite una de alta cu o pojghiţă subţire de brânză şi şuncă, pe care mamele lor le-au făcut cu mare drag acasă. 🙁

So, odată stabilite împrejurările în care s-a născut pofta am zis că bun, zis şi făcut, le-am promis fetelor că, cu prima ocazie le iau. E, ce credeţi că m-am înţeles cu ele să aştepte prima ocazie? Nu. A doua zi de la întâmplarea cu pricina, m-au sunat şi mi-au dat mesaje pe telefon toată ziua, până când într-un târziu n-am avut încotro şi le-am luat şaorma.

Din fericire pentru siluetele lor nu s-au declarat date pe spate de amestecul cu “detoate”. Ştiţi cum sunt femeile, la noi pofta e mare.  🙂

(Visited 74 times, 1 visits today)
Ioana

reao ce esti! Acest text ar fi trebuit postat olecuta mai tirziu dupa ce noi muritorii de rind ne-am fi satisfacut foameasi… nu am mai fi salivat acu dupa o saormaaaaaa Fofta buna!

Mihai

am stiut eu de ce nu am citit postul asta ieri dimineata ! dimineata nu e un moment propice mai ales ca vin mirosuri imbietoare de la Shark-shaormaria-de-la-parter :))

brontozaurel

Nici eu n-am mancat vreodata saorma, dar nici nu imi doresc… nu-mi place mirosul din jurul saormeriilor. Azi am mancat doar cateva lingurite de miere pe la 2-3 am si tot nu-mi face pofta sa citesc asa ceva… asta ca sa fie clar cat imi displace mirosul 🙂

iYli

Cand eram pustoaica, saorma nu avea nici un gust 😀 apoi a devenit brusc buunnnna! ::))
Fetele tale vor manca si mai cu pofta ce le pregatesti 😉 mami e cea mai tare! 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.