O zi cu 10 lei

Hai să vă spun cum se poate petrece o zi de concediu în Bucureşti cu 10 lei.  Să vedeţi ce zi relaxată puteţi avea.

Se ia o dimineaţă  de vară cu soare arzător încă de la prima oră. Trezirea se face lejer şi târziu, doar e concediu, iar după un duş scurt şi-o toaletă sumară se poate ieşi din casă cu 10 lei şi-o carte  în poşetă.

La intrarea în parc e un chioşc unde se vinde cafea şi covrigi. Te lipseşti de 1.8 lei din buget şi îţi iei o cafea şi un covrig pe care le vei savura în parc, sub salcia pletoasă de lângă lac. Frimiturile de la covrig le vei arunca raţuştelor. Te vor considera un om bun. 😀 Nu uita ca la sfarşit să-ţi arunci paharul din care ai băut cafeaua într-un coş de gunoi. Dacă se poate la plastic. 🙂

Zăboveşti pe bancă o ora-două, gustând din cafea, citind, admirând natura şi visând la o viaţă mai bună. Se poate oare mai bună de atât?

Ca să nu amorteşti te poţi plimba pe alei sau, dacă vrei sfatul meu, dă-te într-un leagăn. Te vei bucura infinit mai mult de vântul din plete decât de cel din portofel. 😀

Pe la unsprezece ieşi din parc şi te gândeşti că ar fi bine să mănânci un fruct. La taraba din colţ îţi fac cu ochiul banane, nectarine, struguri. Alegi o banană, plăteşti 80 de bani şi pleci mai departe.

La 12.30 eşti în centru la vernisajul expoziţiei de pictură a unei artist contemporan. Nu vă bucuraţi că nu-i de mâncare acolo, maxim un pişcot şi un pahar de băutură. În rest picturi frumoase şi oameni interesanti, unii dintre ei vechi cunostinţe.  te bucuri de revedere şi petreci o oră şi jumătate în compania lor.

De la vernisaj te întorci acasă, îţi iei în drum o pâine, o roşie, doi castraveţi, o conservă de ton, 3 felii de şuncă şi o caramea. 7.4 lei. Îţi faci o salată (fără şuncă) şi gata prânzul. Pâinea n-o mănânci toată, ne-am înţeles?

După o siestă de doua ore îţi faci un sendviş cu şuncă, iei în fugă un măr din copacul din curte, încaleci pe bicicletă şi pleci la plimbare. Nu uita să-ţi iei o sticlă cu apă, de la robinet, desigur.

E treaba ta pe unde te plimbi, cu cine te întâlneşti şi ce spui pe unde te duci. Pe seara când te întorci acasă, după duş te aşezi în pat şi te uiţi la un film bun. Da

(Visited 77 times, 1 visits today)