De ieri mănânc cu socoteală

Gata, am terminat-o cu mâncarea. Cu mâncarea nesănatoasă desigur, gen tocăniţă cu cartofi şi încă trei legume cu şuncă tăranească afumata şi dreasă cu smântână  sau macaroane cu brânză şi stafide scufundate în vişinată. Gata.

Dumincă dimineaţă îmi spălam maşina în faţa curtii.  Apropo, aţi văzut ce au păţit ăştia doi? Au fost cu maşina la râu să şi-o spele şi le-a luat apa maşina, ba erau să nu mai scape nici ei.

Revenind, îmi spălam maşina cu sârg, apă şi şampon special. Merita sărăcuţa, că au trecut câteva luni bune de la ultima îmbăiere. Cum de obicei când spăl maşina ma fac ca porcu mă murdăresc, am luat de la Sorin din şifonier nişte bermude care-mi veneau bufant şi-un tricou lălăi. Doar nu era să-mi murdăresc hainele mele pentru atâta lucru. 😀

În timp ce executam operaţiunea, ba chiar eram spre finiş şi îmi revenise oarecum pofta de viaţă, trece prin dreptul meu o vecină cam nedusă la biserică şi în plus slabă stinghie, care dupa ce îmi zice cuviincios “Bună ziua” îmi taie definitiv îngheţata din meniu pentru tot restul vieţii cu următoarele cuvinte: “ Ce dracu te-ai îngrăşat în halul ăsta,  ca te-ai făcut cât o balenă, maică.” 🙁 Am râs…forţat. I-am răspuns că-mi merge bine, de aia m-am îngrăşat dar mă gândeam deja că pâine, paste, grăsimi şi dulciuri n-or să mai existe pentru mine de azi înainte. 🙁

Ştii cum e când pui pe tine câteva kg şi nu-ţi faci probleme, spui că lasă, le pot da jos în câteva zile dacă-mi pun mintea, am mai facut asta şi altă dată… Sau când, deşi te îngraşi, lucrurile tale vechi tot te încap şi la cele noi îţi păstrezi încă masura, nu iei măsuri, că e mai comod să mănânci seara mâncarea gătita de mama soacră peste zi, în loc să-ţi faci o salată şi să te limitezi la ea. Ei bine, aici m-am încadrat eu până duminică. Dar gata, s-a terminat cu “lasă bă, că merge aşa”. Poate că de asta aveam nevoie, de un şut din asta oprit cu pieptul.

Dacă mă ţin eu de ce-am început, adică mancare cu măsură şi bicicletă fără limită de km, sper să-mi revin, şi mai sper ca data viitoare când îmi spăl maşina, să-mi iau un maieu strâmt şi bermudele mulate, ca să nu mai aud de balene şi şunci. Reuşesc eu.

Aseară am făcut un chec. 😀

sursa foto

(Visited 47 times, 1 visits today)
Nicu

Bre….”electrosocurile” venite la momentele oportune sunt chiar bune, chiar daca atunci iti vine sa-i crapi capu’ aluia care ti le provoaca.

Cristina

De la un ‘soc’ de genul asta am decis si eu sa slabesc. Si am reusit! 18 kg care stau si acu departe de mine. Cu rabdare si mult calcul de calorii dar merita. Bafta!

pietricel

Bafta! Mie mi-a luat 3 ani sa ma mobilizez, timp in care ajunsesem la dimensiunile unei mici balize:)
Anyway, ideea este sa mananci putin, des si sa bagi multe fructe.
You can do it!

viatanomada

Nina,vreau si eu asa o vecina,babele mele zic:”in sfarsit ,maica ,arati si tu ca o femeie,ca pana acu’ te confundam cu un copil”.Eu vreau sa scap doar de 5 kilo’ nu mai mult si nu reusesc,dar nici nu insist.

mihai

Deci inteleg. Ai un blogul tau. Ai mii de unici lunari. Ziua mea la “cooperativa” incepe pe la 8.00 – de obicei cu cafea, Zoso, Toane si Arhi – nu neaparat in ordinea asta. Am stabilit contecstu’, ca sa zic asa.
Si acum “plangerea”: Mamica, daca mai incepi freodata vreun post de-alu’ matale cu ceva similar paragrafului numaru’ 1, adica crima aia cu tocanita whatever … pe mine m-ai pierdut de cititor !!!!
Instantaneu am avut piscina in gura si am mers la frigider, l-am deschis, am facut mrrrrr, mi-am pus o halba mare de … apa si m-am intors.
Deci, rogu-te ! Daca tii la cititorii lu’ matale fii mai precauta 😀 !

nina

@cafeaua neagra- nu stiu ce faci tu dar eu n-am mancat chec, doar l-am facut. 😀
@gabi- 🙂
@viatanomada- eu am vreo 63 de kg, as vrea vreo 10 sa scad. Deci insist. 🙂
@mihai- hai bre ca-mi facusi o introducere, de nu mai scriu “pui dijonnaise si cartofi cu salvie” nicodata. 🙂

Cristina

@nina: dap, se poate.
Si app: de ieri mi-am facut abonament la sala. M-am mirat cata rezistenta mai am pe banda, dar bai mare la forta. Here we go! :))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.