Ieri aş fi vrut să fiu dădacă

Ieri eram cu maşina prin oraş, cu treabă. Multă treabă. Telefoanele sunau, clienţii cereau, furnizorii nu aveau, şoferii ceilalţi erau cel puţin la fel de grăbiţi ca mine.

La un stop prind un minut de relaxare şi mă uit spre intrarea în parcul de la Politehnică. Pe alee mergea liniştită o femeie cu un copilaş în cărucior şi cu o fetiţă un pic mai mare, cam de 4 ani,  de mânuţă. Aia mică avea în mână o galetuşă de plastic din care se vedea capul blond al unei păpuşi. Echipa asta frumoasă înainta fără altă grijă pe aleea parcului.

Măi, vă spun, aşa mi-aş fi dorit în clipa aia să n-am altă treabă decât să merg cu copiii în parc, încât am uitat pentru câteva clipe că fac cu plăcere munca pe care o prestez zilnic la job, că-i zi de lucru, că am o gramadă de probleme de rezolvat.

Hm, aşa mi-aş fi dorit să am în grijă doar doi copilaşi (dacă ar fi fost ai mei, ar fi fost cu atât mai bine). 🙂

Voi aţi trecut prin faze din astea sau sunt eu nebună?

(Visited 56 times, 1 visits today)
Iulia

Hmmm… si mie mi se intampla. Dar asta cu orice ocupatie ar presupune posibilitatea de a ma plimba prin parc la ora pranzului, in zilele frumoase (nu ma pot gandi acum la alta) 🙂

nina

@Ada- ma bucur sa aud ca nu-s singura. 🙂

@Iulia- merge si gardian public cu job in parc. 😀

@Nicu- imi place ca esti amuzant. 🙂

@Offshore- uite asa, da’ vreau doar partea frumoasa, adica plimbari in parc si joaca cu copiii. 😀

Isolda

” Voi ati trecut prin faze din astea sau sunt eu nebuna ?”

Pai nebunia e starea mea naturala, femeie !!!:D
Vorba poetului : “Singura diferenta dintre mine si un nebun e ca eu nu sunt nebun !”

No, acu’ ce sa zic….eu cand eram in Ro , atunci cand se intampla sa am timp liber , intotdeauna era dadaca de garda .
Numa’ ca la un mom dat niste prieteni plecati in delegatie …departe rau , m-au lasat cu bebelusul lor timp de 1 saptamana ( am avut din nefericire o perioada out of job ) .
Toate bune si frumoase numa’ ca eu dupa 1 saptamana cand a trebuit sa eliberez ” ringul ” vroiam sa plec cu bebelus cu tot 😀
Glumesc !!! da’ despartirea de micut a fost foarte grea si de atunci m-am debarasat de hobby-ul asta , de dadaca .
Am spritul proprietatii prea dezvoltat , nu-i asa ?? 🙂

nina

@isolda- cum bre sa pleci cu copilul oamnenilor? Numai tu puteai sa pui problema asa, numai ca nu-i simt al proprietatii in cazul asta, ci drag de zgatia de copil. 🙂

dojo

Sa stii ca inteleg ce zici. Am petrecut ceva timp cu a mica a prietenilor nostri si incep sa am tot mai multe idei 😀

Te “consuma” astia mici, ca sunt ca piperul, dar nu poti sa nu ii adori 😉

Isolda

Am glumit, bre !!!
Da’ chiar m-am despartit cu greu de micut . Si desi nu-s deloc o persoana …soft( only deep inside ssssttt ) totusi din cand in cand imi apare in calea vietii cate o mogaldeata d-asta care mi se cuibareste in suflet si ….matura cu mine toate podelele .
Zic asta pt ca timp de 1 saptamana am reusit sa stric munca parintilor lui de 5 luni ( caci atat avea mogladeata pe atunci )
Adica, desi-mi propuneam zilnic sa fiu pe pozitii si sa respect orarul si indicatiile primite de la parintii lui….pur si simplu ala mic facea ce vroia el din mine .In loc sa doarma in patutul lui , dormea cu mine pt asa-i placea lui, manca doar ce si cand voia etc .Pur si simplu eram incapabila sa-i spun “NU” .
Sunt praf !!
Evident , cand s-au intors prietenii mei si-au vazut debandada eu n-am recunoscut nimic . n-am nicio vina 😀

Intre timp insa lui David , caci asta-i este numele , i-a adus barza vreo 2 fratiori . Foarte scumpicei si ei , ca toti copiii , insa el de departe e febletea mea si culmea, prietenii mei mi l-ar lasa in grija oricand .
Deci nu, nu esti singura nebuna !!! sau nu esti nebuna …stie cineva ??? 🙂

viatanomada

Nina deloc nu esti nebuna,eu am gashca mare si tot imi mai doresc un copil,de un bebe imi este dor tare,ca ai mei sunt mai maricei.Acum vreo 2 luni a venit la noi o cunostinta cu un bebe si a ramas cateva zile,a fost o nebunie,copiii mei nu mai stiau ce sa-i faca ,cum sa-l distreze (au stricat bruma de educatie ce-i dadusera parintii,clar)iar vreo doua nopti a migrat la mine in pat,cred ca stii ce am simtit camd s-a lipit de mine si a adormit imediat;sa am inca un copil ar fi superb,crede-ma.

nina

@Isolda- hmm,apai cred ca tre’ sa ai ai pe ai tai curand. 🙂

@viatanomada- senzatia aia nebuna cand crezi ca numai lipindu-se de tine copilul se linisteste si-i e bine… Cunosc.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.