Pentru că e vineri, vă recomand lectura

Autor: Thomas Hardy

Personje: Gabriel Oak, Bathsheba Everdene, Troy Francis, Fanny Robin, fermierul William Boldwood.

Când o femeie puternică se leapădă cu nesăbuinţă de puterea ei, devine mai slabă decât o femeie slabă, care n-a avut niciodată vreo putere de lepădat.

Cartea mi-a plăcut în mod deosebit şi faptul că-i uşor de citit şi urmărit naraţiunea, nu i-a ştirbit cu nimic din frumuseţea literară.

Deşi Bathsheba este personajul feminin central al romanului, personaj care surprinde, prin hotărârea de a se purta altfel decât femeile din epoca ei, hotărând să-şi conducă singură ferma moştenită de la un unchi bogat, dacă mă întrebaţi pe mine, cred că Fanny a avut cel mai mare impact asupra celorlalte pesonaje ale cărţii, ea a afectat viaţa  fiecăruia direct sau indirect, deşi sărmana, nu a vrut decât să fie împreună cu omul iubit şi nu a cerut niciodată nimic nimănui. Mi-a rămas în minte scena în care aceasta îi trimite un plic lui Gabriel, în care îi înapoiază banii pe care acesta i-a dat ca ajutor cândva.   

O carte ce poate fi citită la orice vârstă, de care îţi vei aminti cu drag, de fiecare dată când vei merge în ţinuturile uitate de lume ale satelor de pretutindeni. Sate  care, fără excepţie, au fiecare o poveste de gen, în trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat.

Lectură plăcută!

(Visited 82 times, 1 visits today)
Alina

O carte nu prea mare pentru o seara prelungita in noapte, cu omul drag dormind alaturi (eu nu aveam somn), citita la lumina lumanarilor dintr-un sfesnic foarte vechi, insotitor al multor generatii. Daca mai ai norocul si de un cod colorat de ninsoare si viscol si-ti bate zapada in fereastra, iar vantul scutura zdravan copacii din fata blocului, ale caror crengi se apropie periculos de geam, chiar te simti departe de lumea dezlantuita.

nina

@Nicu- un coleg la fel de sugubat ca tine, imi spunea ca, inainte de a citi cartea asta, daca i-ar fi zis cieneva ca-i va placea un roman despre un cioban, i-ar fi ras in fata. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.