Alegeri

E clar am îmbătrânit rău. Ştiu sigur că am votat în 20 mai 1990. Ştiu cum am stat la coadă, una din cele pe mai multe rânduri ca să alegem. Îmi amintesc cum vorbeam cu părinţii, colegii, vecinii şi evident cu toţi necunoscuţii care se nimeriseră pe lângă noi. Eram foarte entuziasmaţi şi cei mai în vârstă spuneau că e prima dată când nu-i vor tăia pe toţi cei care candidează.  😀

După votare am fost la cofetărie cu colegii, deh nu prea erau paburi pe vremea aia, apoi la cinema. Cam astea erau distracţiile admise pentru noi, elevii de liceu.

Aseară mi-am adus aminte de prima mea votare (nu ştiu de ce nu-s sigură, parcă mai votasem odata înainte, parcă facuse Ceauşescu un referendum la care au avut drept de vot toţi cei care împliniseră 16 ani la vremea aia).

Cum rumegam aşa amintiri, îmi dau seama că eu de fapt, la 20 mai 1990, nu aveam 18 ani împliniţi. Cum naiba am fost la vot dacă nu împlinisem încă vârsta pentru a avea drept de vot?

Ştiu că pot vota toţi cei care au mai mult de 18 ani, vârsta pe care o pot împlini inclusiv în ziua alegerilor. Dar atunci? Singura explicaţie pe care o găsesc este că atunci puteai vota dacă împlineai în anul alegerilor 18 ani. Aşa să fi fost? Că de mers la vot pe bază de şmecherie nu a fost sigur vorba. 😀

Sper că azi mergeţi cu toţii la  vot, asta dacă n-aţi făcut-o deja. Tata a fost acolo la şapte şi a votat printre primii, cică mai erau şi alţii.

(Visited 32 times, 1 visits today)
April

Mi-ai rascolit amintirile studentiei, ce vremuri, ce entuziasti eram de vot…da, e un drept ce trebuie exercitat chiar daca oferta electorala nu e la inaltimea asteptarilor roamanilor.

Nicu

Da bre am fost, tocmai ce m-am intors si ascult acum la Realitatea TV ca portretul alegatorului roman este 50 ani si maxim 10 clase 🙁
Cred ca noi astia care ne pretindem mai rasariti suntem de-o ignoranta dezarmanta. Ne miram ulterior ca a iesit X sau Y

Surprize Kinder

Nina, cu cine ai votat in 1990, daca nu sunt indiscret? 😀

Si apropo, blogul tau da eroare cand e deschis in internet explorer, e tare enervant, FA CEVA 😛
Nu-mi recomanda Mozilla sau alte browsere, multumeste-i si pe utilizatorii de IE care te citesc.

nina

@Surprize Kinder- Hai ma, ce te asteptai, normal ca am votat cu Iliescu, istoria pe care o invatasem eu nu-i vorbea deloc de bine pe Ratiu sau pe Campeanu. Pacat!

Blogul da eroare de vreo saptamana doua, dar n-am ce sa-i fac. Am scris la Blogway si sper sa se rezolve curand. Si mie mi-e ciuda ca nu merge dar m-am resemnat, ca si cu alegerile. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.