Cu burta la vedere

Nu contest ca pe strazi vezi si lume frumoasa. Insa asta se uita repede, cand esti  lovit zilnic in retina de burti. Nu, nu burti ale femeilor insarcinate, pe care sincer le apreciez si le privesc cu bucurie. Stiti voi la ce ma refer cand spun burti.

Era o vreme cand se purtau tricourile cu vedere la buric. Aveam si eu, deh eram mai tanara. Si eram si slaba moarta. Deci se purtau acum 10 ani. ZECE.

Erau si atunci fete care insistau sa poarte asa ceva, desi le iesea colacul de salvare de sub tricou. Majoritatea nu pareau sa fie deranjate de asta. Ele nu, insa cei care le vedeau si nu le impartaseau gustul pentru moda dusa la extrem, da.  Daca atunci aveau, sa zicem o scuza, tineau mortis sa fie in pas cu moda sau se gaseau greu alt fel de tricouri, azi nu mai exista asa ceva.

Sa fim intelesi, nu sunt vreun critic de moda sau ceva de genul asta, insa imi place sa cred ca faza cu “burta la vedere” tine de bun simt si nu de moda.

In drum spre casa stau mult la semafoare. Ieri a fost o zi in care am stat mult, spre foarte mult, asa ca am avut timp pentru “privit lumea”. Parca a fost un facut si oricine aparea in raza mea vizuala avea o bucatica mai mare sau mai mica de burta la vedere.  Fete tinere cu tricouri ce pareau nou-noute. De unde naiba le mai cumpara si acum?

Culmea a fost insa un domn cu tricou mulat si evident foarte mic de dumnealui. Altfel parea om serios. Tricoul tind sa cred ca ii fusese bun acum ceva ani. Insa ieri… O nuuu…

Ar trebui data o lege (sau exista parca ceva?) prin care sa se interzica “burta la vedere”. Nu abdomenul la vedere. Burta.

Nu incercati sa le luati apararea. Eu nu m-am luat de faptul ca oamenii sunt grasi si au burti. Ii rog doar pe cei care “se poarta” asa sa priveasca in jur atent si vor vedea cu siguranta si oameni care se imbraca adecvat cu conformatia corpului lor si arata excelent. Va rog  sa va alegeti haine care va vin bine, chiar si din garderoba voastra. Sunt sigura ca ele exista. Renuntati la tricourile cu vedere la burta! Nu starniti nici o pasiune cu ele, in caz ca asta urmariti.

Cand am ajuns acasa mi-am luat cel mai larg tricou pe care il am in sifonier. Am incercat sa compensez cumva.

(Visited 125 times, 1 visits today)
ionescum

Super,Nina.Asta imi aminteste de o intamplare de acum catia ani ,cand fiului meu (avea vreo 4-5 anisori,dar precoce…) ii placea tare de o “vedeta ” blonda de pe la noi;dupa indelungi tratative i-am spus pustiului ca o putem invita ,dar trebuie sa o duca in oras la o prajitura,un suc ceva…replica copilului a fost dementiala:”da’ nu putem sa o invitam acum ,e iarna si ea se imbraca doar de vara!!!!” Trebuie lucrat la bunul simt nativ ,care a inceput sa fie sublim dar lipseste cu desavarsire,ce sa zic si eu ,nu mai pot purta “hainute” port haine acum.

nina

@Ionescum- foarte tare fi’to 🙂
Nu cred ca-i din cauza ca purtam haine acum. Am mai vorbit si eu cu lume, care-i vorba aia au numai patratele pe abdomen si sunt toti de acord cu mine.

ionescum

@Nina au dreptate ,mai umbla o vorba pintre romanii din stainezia ca atunci cand apare in campul lor vizual o femeie cu “hainute”cumparate parca de la raionul de copii sigur e romanca. Btw,cu ce se mai dixtreaza fetele tale,mai da-mi si mie ceva idei maica,te rooooog!

coana zoitzica

si eu acum 10 ani purtam tricou pe gat dar cu vedere la buric. acum port tricoul lung cu vedere la …gat 🙂
in legea aceea sa fie inclusi si nenici care umbla cu butoiul de bere pe post de burta la vedere sau cu nadragi sub burta si tricoul de cand erau adolescenti… beahhh

tina

hmm e un subiect destul de delicat, sunt posesoarea unei asemenea burtici, nu foarte mare dar indeajuns incat sa nu port jumatati de bluze.
incerc cu disperare de vreo 8 ani sa o modelez sala, sauna abdomene, yoga creme…toata draciile posibile.
sunt constiienta de ea si incerc mereu sa o ascund cu bluzzite babydoll, dar nu pot sa port mereu asa ca imi iau si bluzite normale si cu blugi in ziua de azi care nu au talie ca aia nu se poate numi talie e imposibil sa nu mi se mai vada cate un pic.

p.s. nu sunt grasa deloc, dar burta e un acesoriu al meu.

p.s.s. nu generaliza!

Roxoxox

1. bluzele cu vedere la buric sunt out, really out. deci no worries tina

2. exista un petec pentru orice sac, si cu putin simt estetic, se mascheaza orice defect.

3. Vorba unei nebune – acopera ce e de ascuns, si scoate ce e de valoare :))

Ada

Uite de-aia mi-am luat “Manual de stil” imediat cum a aparut! Mi s-au confirmat multe teorii, am prins mici trucuri si nu ma fac de ras. Oricat de la moda ar fi ceva si oricat de mult mi-ar placea, daca pe mine nu sta bine, nu insist.
Mereu am spus ca am acasa o oglinda foarte obiectiva care ma fereste de penibil, cine m-a auzit a zis ca sunt fitoasa si-mi dau importanta. Mai bine asa, decat sa se faca misto de mine. 😉

Darael

OK, voi o sa scapati repede de probleme daca se da o lege “anti-burta”. Dar noi care “vedem” dincolo de haine, ce ne facem ?
Cum sa sa facem sa nu mai “vedem” ipocrizia, minciuna, ignoranta, reaua vointa ?
Daca ati vedea dincolo de ele, nici nu ati mai baga in seama burtile, cu sau fara tricouri.

nina

@ionescum- fetele se dixtreaza, daca am timp va povestesc maine; 🙂

@Coana zoitzica- hai bre ca la matale e frumos asa cu vedere:
de la gat in jos
spre un san frumos 😉

@Ioana- daca stiu ca are efect plang imediat. 😀

@Nume de cod 29- sa se…

@Tina- nu cred sincer ca faci parte de categoria careia ma adresez. Fetele de care zic au de jur imprejurul mijlocului 10cm de burta la vedere.
daca te regasesti in asta, arunca bluzele sau daruiestele cuiva. 🙂

@Roxoxox- ai dreptate copile!

@ada- E musai sa ne uitam in oglinda inainte de a iesi din casa. Asta nu-i vlabil doar pentru a verifica daca se vede burtica. 🙂

@darael- cum sa vad mai departe, daca mi se face greata la “prima vedere”?

tina

nu am bluze cu vedere la colacel.. dar bluzele normale si cand zic normale zic normale… se mai ridica se mai misca… si e pos sa mai scap o burtica mica …

Nicu

Pe langa tricouri care ajuta la etalarea burtilor mai sunt si pantaloni care ajuta la revarsare.
Bine…. vorbesc eu care am burta 😛 dar pe care incerc sa mi-o pitesc sub tricouri mai largi si de care …(cel mai important) incerc sa scap prin sport.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.