17 iunie

1932- s-a nascut Sabin Bălaşa la Dobriceni, Olt (d. 1 aprilie 2008, Bucureşti). Obsesia declarată a vieţii şi a artei lui Sabin Bălaşa a fost să iniţieze o mare renaştere artistică şi culturală.Pe Sabin Bălaşa nu trebuie să-l explici ca să-l simţi, şi abia după ce-l simţi începi să-ţi explici lumea în care ai simţit.

Razboinicii - Sabin Balasa
Razboinicii – Sabin Balasa

Sursa imagine

(Visited 235 times, 1 visits today)
Darael

🙂
Nici nu m-am gandit vreodata ca Sabin si-a propus asa ceva; ce copilarie 😀 Cand iti propui un asemenea obiectiv, instantaneu apar forte adverse, tensiuni, piedici – e inerent. Iar rezultatul e total diferit fata de intentia initiala.

O sa imi spui ca unii sau altii au reusit prin Franta, Olanda, America, sau aiurea. Da, asa este. Dar ei nu si-au PROPUS. Si-au trait viata, si-au cladit opera si apoi altii i-au urmat.

Iar aceste aspecte pot fi vazute in nenumarate domenii, nu numai in arta. In sport e identic, in domeniul spiritual e identic….. peste tot se aplica acelasi principiu.

Oare de ce simt o nemultumire in picturile sale ?

nina

@Darael- poate ai dreptate in ceea ce-l priveste pe Balasa, insa in alte domenii… Vrei sa spui ca cel care se antreneaza pentru un nou record nu-si propune, chiar daca nu declarat, sa-l doboare pe cel vechi? Mi-e greu sa cred. 🙂

Darael

Aaa, nu.
E clar ca sportivul de care vorbesti doreste sa doboare noul record. Orice sportiv normal la capatana doreste sa fie cel mai bun. Era vorba de “initierea unei renasteri” in sport. Ca sportivul nostru sa faca aceasta gandindu-se ca o sa stimuleze pe altii sa alerge, sa sara, sa inoate…..

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.