Respectul de sine

Apreciez foarte mult la un om, respectul de sine. Felul in care omul se apreciaza pe sine, ii apreciaza pe ceilalti si actioneaza responsabil. Isi poate asuma  responsabilitatea asupra vietii lui si  nu se crede o victima a circumstantelor. Un astfel de om , nu are nevoie sa vorbeasca celorlalti de sus sau sa-i injoseasca, pentru a se simti el important. Respectul de sine se concretizeaza in respectul fata de ceilalti.

Oamenii despre care vorbesc sunt constiinciosi. Daca nu esti constiincios in indeplinirea sarcinilor mici, nu te vei comporta altfel nici in cazul chestiunilor importante.

Din pacate observ ca oamenii astia sunt pe cale de disparitie. Sunt din ce in ce mai multi oameni, care-si calca in picioare  pricipiile pentru un castig imediat. Sunt doctori care trec pe langa pacientii lor din spitale fara sa-i priveasca, sunt judecatori care “inchid ochii” la comanda in anumite cazuri, sunt profesori care nu reusesc sa transmita nimic elevilor la ore, sunt antrenori care nu pleaca cand echipa nu are rezultate, sunt politicieni care in cel mai fericit caz sunt filmati dormind in sala de sedinte, sunt…

Fie ca ceilalti vor  afla sau nu de comportamentul lor, ma intreb daca ei isi vor recapata vreodata respectul de sine.

Domnilor PARLAMENTARI, SENATORI SI MINISTRII dumneavoastra ati auzit vreodata sintagma “respect de sine“?

(Visited 49 times, 1 visits today)
Nicu

Sa fie de vina aia 7 ani de acasa?..sau societatea in care te-ai format ca om si trebuie sa supravietuiesti?…sau poate nivelul de cultura?…sau poate toate!?
Atata timp cat nu ai niste valori,nu ai pt ce sa ai respect nici de sine nici pt altii.

Copila blonda

în cazurile astea, cred că e mai bine să fii “noi”, ăia care ştiu cum trebuie acţionat, dar nu au cum să acţioneze.
Fiindcă toată lumea ştie ce e bine şi ce nu, însă nu toţi sunt în exerciţiu.

Darael

Pui intrebari la care raspunsul este evident.
NU exista bun simt, buna cuviinta si buna crestere printre politicieni. Iar de unde nu e nu ai ce sa ceri.

Multi dau vina pe politicieni.
Dar eu invinovatesc tot poporul roman. Pe aceia care nu au votat deloc, ca si pe cei care au votat pe cei pe care ii vedem acum.

Sa nu spuneti ca Basescu a ajuns singur presedinte. Poporul roman l-a pus acolo si acelasi popor nu l-a demis la reerendum cand putea.
Da, vorbesc de Basescu, omul care a jignit pe altii cu “caraghiosule”, “tiganca imputita”, “locul tau e pe centura”, “pune-te pe masa sa iti arat cum se face”….

Iar daca “tatucul” face asa ceva si nu raspunde nici moral, nici penal, atunci e normal ca admiratorii lui din zona politica sa faca la fel.

“Gaozarule” si “Iti fac eu loc de veci” sunt doar exemple care caracterizeaza zilele in care traim.

nina

@copila blonda- “noi” astia care nu avem cum sa actionam, ar fi bine sa gasim repede o cale.
@Darael- era o vreme cand si eu dadeam vina pe cei care au votat cu Base, insa mi-am dat seama ca nu au avut de unde alege. Cat despre mersul la vot, cand o sa am cu cine vota, o sa merg cu mare bucurie. 🙂

Mircea Popescu

Mare dreptate ai, romanii se respecta pe sine intr-un mod foarte abstract : cred ca sunt cei mai destepti, frumosi si asa mai departe, dar se scarpina in nas si umbla cu pantofii rupti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.