Telefonul de lemn de la Obor

Am un var, Georgian, din Braila. De cateva saptamani e detasat cu serviciul, impreuna cu cativa colegi, sa renoveze  o scoala din Bucuresti. In primul weekend petrecut in Bucuresti, s-au dus baietii in piata la Obor, sa-si mai ia una alta. Nu stiu ce si-au luat ei pana la urma, cert e ca lu’ vara’mio i-au furat rromanii din Obor si telefonul si banii pe care-i avea la el. Aproape o tragedie. Ma rog, s-a obisnuit pana la urma cu gandul ca la Bucuresti nu-i voie sa fii neatent si sa-ti tii banii sau telefonul in buzunare neasigurate cu enşpe lacate/fermoare/scaiuri. Eu in locul lor nu mai veneam in piata la Obor poate niciodata, dar ei, ce fac? Astazi se duc din nou in piata, sa-si cumpere un telefon. Nu nou, ca cica-i scump, mai bine unul de la baietii care se ocupa cu asa ceva. Gaseste un telefon dragut, si e gata sa-l ia cu 250lei.

Il baga rromanul care-l vindea intr-o husa, o leaga la gura apoi si-l baga in buzunar spunandu-i lu’ Georgian: ” hai bai, te-ai hotarat, ca io mai am si alti clienti”.  Georgian se cauta de bani si are o sclipire de ultim moment, eu i-as spune “mintea romanului cea de pe urma”,  si inainte sa-i dea banii “vanzatorului”, pune mai intai mana pe telefonul, pe care acesta din urma il scosese din nou din buzunar. Husa era legata cu doua noduri si dupa ce s-a chinuit un pic sa le desfaca, vede ca inauntru, era o bucata de lemn de dimensiunea telefonului pe care era aproape convins sa dea banii. Nu-i venea sa creada,. Si-a inclestat mana pe bani si s-a uitat perplex la vanzatorul care rânjea. Le-a fost si frica sa-l injure, ca se adunasera mai multi rromani in jurul lor si au incercat sa plece cat mai repede, multumiti ca azi nu si-au luat o ţeapa de care ei citisera doar prin ziare, ca s-ar putea intampla.

Credeti ca s-au invatat minte? S-ar putea, insa nu as baga mana in foc. Stiti ca acum ,mai nou, trebuie sa te frigi cu ciorba de trei ori inainte de a ajunge sa sufli si in iaurt? 😀

(Visited 203 times, 1 visits today)
hadean

poate par om rău sau deplasat, sau cum vreţi voi, dar la o fază de genul ăsta, vânzătorul mânca telefonul. şi împreună cu el oricine mai dorea să participe (sunt nebun, nu-mi pasă dacă-s mai mulţi, primii doi cad rău oricum). pe de altă parte, am învăţat că e mai sănătos să cumperi lucruri din magazin, măcar primeşti o garanţie sau ştii cui să-i dai cu telefonul în cap dac nu-i bun.

nina

@hadean-Nu esti rau deloc, doar curajos 🙂 . Eu nu zic ca i-as bate pe unii de genul asta, dar as vrea ca macar politia sa faca ceva. Dar ei sunt prieteni cu politistii din zona si esti pe cont propriu daca incerci ceva. Evident ca e mai bine sa iei lucrurile din magazin. Eu chiar ma mir, ca le mai merge afacerea astora cu lucruri furate.

Nina

@cristina- hahahaha atat am si eu de zis 🙂
@coana zoitzica- sa stii ca nu vroia sa se dea mare, chiar nu vroia. El amaratu’ nu mai avea telefon deloc. Si zice ca nu-si permitea telefon din magazin. 😀 Sincer, habar nu am daca exista telefoane noi, fara abonament, mai ieftine de 250 lei.

ilie ovidiu

astazi am luat si eu o teapa de zile mari de la un tigan de la obor.am fost sa imi iau o baterie la un motorola V 3 NICI PRIN CAP NU IMI TRECEA SA IMI IAU UN TEL.LA UN MOMENT DAT VINE UN TIGAN LA MINE SI IMI FACE O OFERTA TENTANTA CU UN TEL NOKIA N 96 SI SAI DAU LA SCHIMB TEL MEU MOTOROLA SI UN NOKIA 1600 SI 70 LEI NOI.INTRE TIMP CAT AM SCOS EU BANII DIN BUZUNAR SI CARTELELE DIN TEL MELE NU AM FOST ATENT LA EL.I LE-AM DAT SI EL MIA DAT HUSA CU TEL PT CA IL AVEA BAGAT IN HUSA,ZICANDU-MI SA NU IL SCOT DIN HUSA PE ACOLO K E FURAT SI SA NU MA VADA NIMENI. AM PLEKT FOARTE FERICIT DE AFACEREA PE CARE O FACUSEM,DAR CAND AM AJUNS LA MCDONALDS AM VRUT SA MA UIT LA EL.IN HUSA ERA UN SAPUN MARCA PRIMAVARA.SUNT UN MARE FRAIER.AM FOST DUPA ACEEA SA IL CAUT PE TIGANU ALA JEGOS DAR NU L-AM MAI GASIT.O SA PUN MANA PE EL SI O SA REGRETE K SA NASCUT.

Nina

@Ilie Ovidiu – imi pare rau de ce ti s-a intamplat, insa acum cred ca ti-ai invatat lectia. Nu gaseai incarcator la un magazin, ceva? 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.