Dezbatere de dimineta la birou II

“Azi Libanul a atacat Israelul prin partea de vest, prin lansarea catorva rachete, care insa nu au facut victime. ” Am auzit asta la radio in timp ce veneam la serviciu. Le-am spus colegilor si dezbaterea subiectului Israel- Hamas- Fasia Gaza – Liban- Irak -SUA – ONU , a pornit de la sine. Mi-am amintit ca aseara la zoso unul dintre cei care comentau in legatura cu protestul de azi din fata ambasadei Israelului,  au dat un link catre un articol din the indepedent . Foarte tare!

Probabil ca dreptate ca de obicei e undeva la mijloc, dar pana o vor gasi mai marii lumii, vor muri in continuare oameni.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Marius

Nu vreau sa comentez acum acest conflict vechi si nici nu sunt de accord cu Hamas, cu alte grupari teroriste si nici cu politica statului Israel, in general, ( nu sunt de accord cu conflictele armate de orice fel acum in secolul 21, dar sunt de accord cu pedepsirea vinovatiilor oricare ar fi ei…).
Va dau un exemplu:
“Sa luam o familie compusa din 5 membri, tatal, mama, un baiat de 16 de ani, unul de 7 ani si o fetita de 2 ani. Tatal comite o crima. In tara unde locuiesc, cei cinci, crima se pedepseste cu pedeapsa capitala. Ce fac cei care trebuie sa aplice aceasta pedeapsa, pedepsesc toata familia pentru vina tatalui????”
De ce trebuie sa moara copii, femei, batrani si oameni in general pentru vina de a se fi nascut in aceeasi tara cu criminalii?
De ce Israelul poate face ce vrea si state importante(ex. SUA) nu se implica sa puna capat masacrelor?
Cred ca la ultima intrebare multi stiu raspunsul…..

aurelian

@Marius… de ce? pentru ca este dreptul lor… pentru ca au puterea sa faca asta… pentru ca, pana la urma, orice stat ar actiona asa… si sa ne amintim de Pearl Harbour…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.