Fotografia

Acum ceva timp ziceam ca o sa-mi gasesc o preocupare noua. Si pentru ca intotdeauna am avut impresia ca pozele pe care le fac eu sunt mai frumoase decat ale celorlalti ( celorlalti = amici de-ai mei), am ales FOTOGRAFIA.

Am facut primul pas, adica am gasit camera mea foto veche, adica un Samsung Digimax 420 cu care o sa incerc sa ma descurc pana la anu pe vremea asta. O port de doua zile dupa mine. Am invatat si prima regula, ( de baza, esentiala chiar J) . N-ai sa faci niciodata o fotografie (buna sau rea) daca nu ai acumulatorii incarcati 😀  .

Am gasit si un site de fotografie www.foto-magazin.ro pe care de azi il am la blogroll. Uite ce-am gasit acolo:

Un bun fotograf face fotografii bune chiar si cu o camera de unica folosinta, careia ii cunoaste posibilitatile si limitele. Pe de alta parte, se fac zilnic numeroase fotografii proaste folosind camere scumpe de catre oameni carora le lipseste pasiunea si viziunea, indiferent de cate cunostinte tehnice poseda sau cat de performante sunt obiectivele lor. Ansel Adams spunea: “nu e nimic mai rau decat o fotografie clara dupa o idee confuza”.

Oamenii, iar nu masinile de scris, scriu romanele. Asa incat nu inteleg de ce unii amatori cred ca daca-si cumpara o camera foto mai buna si invata tot ce se poate despre timpul de expunere si diafragma, vor realiza automat si fotografii grozave. Fotograful, si nu camera face fotografia. Alegerea unei camere fotografice nu are nimic de a face cu asta! NIMIC!  

In masura timpului disponibil mi-am propus sa postez pe blog o fotografie in fiecare zi, si cum inca eu nu am facut nici una de care sa fiu mandra 😀 ,azi o sa vedeti o poza frumoasa facuta de altcineva ( nu cunosc numele autorului)

As vrea sa-mi spuneti doar ce nu va place la fotografiile pe care le voi posta. Asa voi intelege ca atunci cand nimeni nu-mi spune nimic fotografia e perfecta 🙂

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.