Slanic Prahova

In weekend trebuia sa mergem la tara la Olt sa culegem via. Cum vremea nu se anunta foarte prietenoasa, am amanat culesul.

Duminica am plecat la Slanic Prahova, sa vedem salina ( eu si fetele nu mai fusesem niciodata ) si sa iesim si putin la iarba verde.

Ne-am strans in total 4 masini ( 3 de DB si una de B) . Am ajuns acolo pe la 11.00 si ne-am grabit sa intram in mina.

Intrarea costa 14 lei pentru adulti si 7 lei pentru copii. Daca vrei sa faci poze sau sa filmezi mai trebuie sa platesti o taxa de 6 lei.

 In salina se coboara si acum tot cu cele doua lifturi, care am inteles ca sunt acolo din 1970, de cand mina a devenit obiectiv turistic.  Liftul te coboara la 208m adancime in 90 de secunde ( la urcare n-am mai numarat dar cred ca a fost un pic mai mult 😀 ). In mina sunt tot timpul anului 13 grade.  In afara de faptul ca as fi vrut sa fie mai multa lumina inauntru, nu prea am ce sa le reprosez celor care administreaza locul. Poti inchiria triciclete ( nu stiu exact cum se numesc) de una sau doau persoane, si te poti plimba prin toate ungherele minei. Pentru ca este bine sa stai cu copii cat mai mult timp in salina, sunt acolo si locuri de joaca gomflabile,  leagane si balansoare ( acestea din urma cam vechi dar totusi functionale).

Unii turisti se dadeau cu rolele ( astea trebuie sa le ai de acasa), altii jucau tenis ( nu stiu cum vedeau ei mingea dar reuseau totusi sa joace 😀 ). Tenis se poate juca si la perete ( era un tatic care-si invata baietelul sa joace tenis, si ii explica regulile lasandu-l pe el sa joace la perete).

Am stat si noi aproape doua ore inauntru, dupa care am plecat cu totii la un gratar in poiana de la Piatra Verde.  

Despre picnic si poze din salina si de la Piatra Verde o sa scriu un pic mai tarziu ( am luat stick-ul pe care trebuiau sa fie pozele de ieri,  dar bag seama ca am gresit undeva si nu e nici urma de poza pe el)

(Visited 50 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.