Invatatorii ne bat copiii

Aseara au venit la noi niste prieteni,  care au o fetita de varsta Soniei si a Iuliei, in clasa a III a, la o alta scoala ( nr.78 Bucuresti) .

Au venit la noi sa ne intrebe cum este invatatoarea fetelor, pentru ca sunt hotarati sa-si mute fetita de la scoala cu pricina.

De ce?

Invatatoarea terorizeaza copii ai caror parinti nu ” cotizeaza”.  Situatia asa a fost de la inceput, dar, s-au gandit ca ” poate e copilul de vina”, ” poate o fi avut invatatoarea o zi proasta” etc. Dar ieri deja situatia a scapat de sub control. Magda ( fetita prietenilor nostrii)  trebuia sa rezolve o scadere. Nu a dat raspunsul corect si invataoarea a inceput sa tipe la ea. Nu stiu exact care a fost epica intamplarii insa la un moment dat invatatoarea ( D-na Paraschiv) a lovit-o in asa fel incat copila a facut pe  ea de frica. Invatatoarea este un cadru didactic care mai are cativa ani si iese la pensie, si imi este greu sa cred ca Magda e primul copil pe care il loveste.

Credeti ca e normal ca dascalii copiilor nostri sa se poarte asa?  Nu zice nimeni ca avem niste genii de copii dar chiar sa-i inveti scaderea cu bataie e un pic cam mult, nu ziceti?

Fetele mele au avut doua invatatoare pana acum dar nici una nu s-a purtat urat cu copii. Eu pana acum nici nu mi-am pus problema ca ar putea copii, sa manance bataie la scoala, nici macar de la un alt copil daramite de la un cadru didactic.

Parintii fetitei sunt foarte revoltati si sunt hotarati sa-si mute fetita la o alta scoala. Le-am recomandat invatatoarea fetelor mele, care fara sa le cante in struna copiilor si desi este un cadru didactic tanar, reuseste sa-i faca pe copii sa se simta bine la scoala si sa invete cu placere ( la scris avem noi probleme 🙂 dar nu din cauza invatatoarei).

Mi se pare totusi strigator la cer ce se intampla si recunosc ca am mai vazut de-a lungul timpului cazuri de acest fel prezentate prin presa, dar, dupa principiul ” asta nu are cum sa ni se intample noua” nu le-am dat importanta. Ei bine nu-i chiar asa. Uite ca e posibil.

Sa speram ca or sa reuseasca sa mute copilul, dar restul de 20 de copii or sa se duca in continuare la aceeasi scoala, la aceeasi invataoare, si poate nu toti au parinti care pot “cumpara” bunavointa doamnei.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Cornel

Am avut si eu o situatie – ce-i drept ceva mai putin dura- cu fata prin clasa a-2-a. Ex Profesoara Andreei are obiceiul sa tipe zdravan la copii si e genul care si latra si musca. Asta se intampla la faimoasa scoala a lui Vanghelie din sectorul 5 din Bucuresti (Actuala profesoara ridica tonul la copii doar cand repeta ce le-a zis o data si ei ignora, de pilda un obicei foarte des intalnit in Aus la elevi inclusiv liceu este sa se lungeasca jos pe beton deci nu prea exista copii cu uniforma de scoala imaculata 🙂 )
Desi eram decisi sa mutam copilul la alta scoala intr-un final am renuntat deoarece lucrurile s-au mai imbunatatit dupa o discutie foarte hotarata cu respectiva profesoara. De asemenea am avut o discutie utila cu un psiholog pt copii.
Oricum e putin probabil ca situatiile sa se asemene asa ca nu as putea da vreun sfat pe tema asta. Cred totusi ca putini copii pot sa fie imuni la genul asta de comportament.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.