Sfanta Maria Mare

Pentru toti crestinii ortodocsi azi este Sfanta Maria Mare, zi in care se praznuieste ( asa se zice nu?) ” Adormire Maicii Domnului”. Azi ii sarbatorim pe toti acei cu numele Maria sau Marian ( Marin ). Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba daca nu o ruda, macar o cunostinta cu numele acestea ( eu de exemplu am asa: sot Marin, bunica Maria, unchi Marin, colegi si prieteni Marian si Maria).  In total in Romania sunt 2.227.590 de oameni care isi sarbatoresc azi onomastica. Asadar azi e timpul sa petrecem 🙂 . Fie ca suntem sau nu langa sarbatoriti merita macar sa bem o bere sau sa mancam o bucata de tort ( cel putin).

Petrecere frumoasa si la multi ani pentru toti!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sfK8uMzkIK4]

(Visited 54 times, 1 visits today)
Radu

“Pentru toti crestinii ortodocsi azi este Sfanta Maria Mare, zi in care se praznuieste ( asa se zice nu?) ” Adormire Maicii Domnului”. Azi ii sarbatorim pe toti acei cu numele Maria sau Marian ( Marin ).”

Daca se praznuieste inseamna ca nu se sarbatoreste.
De “Adormirea Maicii Domnului” se da de pomana pentru morti. Pe cei cu numele derivat din Maria ii sarbatorim pe 8 septembrie, “Nasterea Maicii Domnului”.
Mi se pare logic, nu?
Am impresia ca serbarea in august provine de la catolici, noi suntem insa ortodocsi si daca intrebi pe cei din Moldova toti iti vor spune aceleasi lucruri.

Nina

Poate ai dreptate. Adica sigur ai dreptate ( m-am mai documentat) dar, eu am multi batrani in familie cu numele Maria, Marin si imi amintesc ca intotdeauna ne strangeam la ei ( ele) si ” praznuiam = celebram, sarbatorim” in 15 august. Asa am pomenit eu. 🙂

Radu

Mda, e fix de-a-ndoaselea. Nu “sarbatoresti” ziua cand a murit cineva. Mai degraba aia in care s-a nascut.
Am mai auzit-o si pe asta: cand s-a nascut Maria nu era sfanta. Era in schimb atunci cand a murit. Halal …

Nina

In mod exceptional la astia de s-au transformat in sfinti e mai importanta ziua in care au murit (e bucurie ca s-au urcat la cer 🙂 ) decat aia in care s-au nascut. De asta se si zice Sf. Maria Mare ( 15 august) si Sf. Maria Mica ( 18 august).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.